Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


İL MUTFAKLARI / TURKISH CITY CUISINE



Türkiye İl Mutfakları - Türkiye şehirlerinin ünlü yemek listeleri
Türkiye City Cuisine - List of all the famous foods by Turkey cities


______________________________________________________________________________________


Adana Mutfağı / Adana Cuisine 
Adana kebabı, şalgam suyu, yüzük çorbası, süllüm ve karakuş tatlısı.
______________________________________________________________________________________

 Basalla, yapıştırma, hıtap.
______________________________________________________________________________________

Sakala çarpan çorba, zürbiye, sırtsırta, ağzı açık, pırasa musakka, ocak bükmesi, cızdırma, övme, hamursuz, cimcik, palize, yanıyarma ve cücü kadayı.
______________________________________________________________________________________

Abdigör köftesi, gösteberg et, selekeli (saç kavurma), haşıl, hengel, erdek, hasude, halise ve murtuğa.
______________________________________________________________________________________

Soğanlama, bamya çorbası, çiğleme.
______________________________________________________________________________________

Çatal çorbası, sakala çarpan çorbası, helle çorbası, kesme ibik çorbası, göbek dolması, patlıcan pehli, pastırma gağallemesi, dene hasudası, ayva gallesi, gelin parmağı, gömlek kadayıfı, peluza, unutma beni, vişneli ekmek, eli böğründe, hengel, yakasal böreği, kaypak ve yanuç.
______________________________________________________________________________________

Ankara Tavası, alabörtme, calla, bici, ilişkik, sızgıç, siyel, pıtpıt pilavı, tohma, altüst böreği, entekke böreği, hamman, papaç, yalkı, carcıran, köremez, tamtak tiridi, öllüğün körü, bırtlak, bezdirme, gizleme, kartalaç ve saçkıran.
______________________________________________________________________________________


Antalya Mutfağı / Antalya Cuisine
Antalya usulü piyaz, arap kadayıfı, karpuz kabuğu reçeli, bergamut reçeli.
______________________________________________________________________________________

devamı / more
Ardahan Mutfağı / Ardahan Cuisine
Elma dolması, evelik aşı, bozbaş, ekmek aşı, pişi, kuymak (mıhlama).
______________________________________________________________________________________

Artvin Mutfağı / Artvin Cuisine
Laz böreği, hınkal, çergebaz, gendima, herisa, şilav, hasuta, kaysefe, zurbiyet, püşürük çorbası, soğan harşosu, çinçar çorbası.
______________________________________________________________________________________

Aydın Mutfağı / Aydin Cuisine
Kulak çorbası, pelvize tatlısı, paşa böreği, yuvarlama, ısırganotu böreği, ebegümeci kavurması, arapsaçı.
______________________________________________________________________________________

Balıkesir Mutfağı / Balikesir Cuisine 
Tirit, sura, saçaklı mantı, peynirli patlıcan, zerde tatlısı, mafiş tatlısı, börülce ekşilemesi.
______________________________________________________________________________________

Bartın Mutfağı / Bartin Cuisine
Pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak burması, Amasra salatası.
______________________________________________________________________________________

Batman Mutfağı / Batman Cuisine
Bumbar, Şam börek, perde pilavı.
______________________________________________________________________________________

Bayburt Mutfağı / Bayburt Cuisine
Tel helvası, tatlı çorba, galaçoş, ekşi lahana, lor dolması, yalancı dolma.
______________________________________________________________________________________

Bilecik Mutfağı / Bilecik Cuisine
Büzme, ovmaç çorbası, keklik kebabı, piruhi, samsı, pancar pekmezi, köpük helvası, kıtırcı helvası.
______________________________________________________________________________________

Bingöl Mutfağı / Bingöl Cuisine
Dut pekmezi.
______________________________________________________________________________________

Bitlis Mutfağı / Bitlis Cuisine
Büryan kebabı, şekalok yemeği, çorti köftesi, gari aşı, glorik, gebol, çireş pancarı, kengerli pilav.
______________________________________________________________________________________

Bolu Mutfağı / Bolu Cuisine
Yoğurtlu bakla çorbası, imaret çorbası, acı su bazlamacı, çantıklı pide, kedi batmaz, orman kebabı, kaldırık dolması, kaşık sapı, keşli cevizli erişte, kaşık atmaç, bakla çullaması, paşa pilavı, kabak hoşafı, palize, coş hoşafı, karavul şerbeti, kızılcık şurubu, Bolu Beyi tatlısı, uğut tatlısı.
______________________________________________________________________________________

Burdur Mutfağı / Burdur Cuisine
Testi kebabı, kabak helvası, Burdur muhallebisi.
______________________________________________________________________________________

Bursa Mutfağı / Bursa Cuisine
Ekşili baş çorbası, etli gavata, kestaneli etli lahana dolması, mısır unu sarması, kaşarlı pırasa, patlıcan silkmesi, İnegöl köftesi, yörük kebabı, yufkalı hindi, ciğer sarması, Cennet köşkü, dilber dudağı, Kemalpaşa peynir tatlısı, incir dolması, zerde, kaymaçina, hamur bamyası, asude, dızmana.
______________________________________________________________________________________

Çanakkal Mutfağı / Canakkale Cuisine
Bakla keşkeği, tumbi, turp otu salatası, kaçamak, lakerda, erik macunu, ahlat suyu.
______________________________________________________________________________________

Çankırı Mutfağı / Cankiri Cuisine
Yaren güveci, mıkla, tutmaç, yumurta tatlısı.
______________________________________________________________________________________

Çorum Mutfağı / Corum Cuisine
Leblebi, yanıç, cızlak, kömbe, hingal, borhani, helise, çullama, İskilip dolması, kara çuval helvası, teltel.
______________________________________________________________________________________

Denizli Mutfağı / Denizli Cuisine
Çaput aşı, alaçora, sıyırma, yoğurtlu patlıcan gömmesi, sura, kaçamak, gındıra çorbası.
______________________________________________________________________________________

Diyarbakır Mutfağı / Diyarbakir Cuisine
Karpuz, cartlak kebabı, patlıcan meftunesi.
______________________________________________________________________________________

Düzce Mutfağı / Duzce Cuisine
Çerkez tavuğu, Arnavut böreği, Boşnak böreği, şıl böreği, göbete mantısı, lepsi, mamursa, haluj.
______________________________________________________________________________________

Edirne Mutfağı / Edirne Cuisine
Badem ezmesi, mamzama, akıtma, hardaliye, satır kebabı.
______________________________________________________________________________________

Elazığ Mutfağı / Elazig Cuisine
Fasulye çorbası, lobik çorbası, anamaşı, kelecoş, taraklık, kındık köfte, küncülü köfte, muhaşerli köfte, işkene, sapan dolması, kibe dolması, çaypalası, pirpirim boranı, tavşan üfelemesi, kırmanlı pilav, simit pilav, nohut ekmeği, fodula, zarafat, patila, heside, dolanger, hürriyet kadayıfı, orcik, pilit ve gah.
______________________________________________________________________________________

Erzincan Mutfağı / Erzincan Cuisine
Tulum peyniri, tava leblebisi.
______________________________________________________________________________________

Erzurum Mutfağı / Erzurum Cuisine
Çağ kebabı, den çorbası, hıngel, herle aşı, çeç pancarı, çaşır.
______________________________________________________________________________________

Eskişehir Mutfağı / Eskisehir Cuisine
Çiğ börek, abısta, harşıl, yufkalı büryan, met helvası.
______________________________________________________________________________________

Gaziantep Mutfağı / Gaziantep Cuisine
Alinazik kebabı, keme kebabı, yeni dünya kebabı, simit kebabı, antep fıstığı, baklava, malhıtalı (mercimekli) köfte, yoğurtlu ufak köfte, yağlı köfte, iç katması (kısır), tene katması, haveydi köftesi, omaç, sini köftesi, süzek yapması, cağırtlak kebabı, ayva kebabı, elma kebabı, lebeniye, öz çorbası, maş çorbası, şirinli çorba, beyran, topaç, Köse Sefer kabağı dolması, loğlazlı aş, çiğdem aşı, ekşili daraklık tavası, beyran, şiveydiz, acur oturtması, kakırdak böreği, loğlaz piyazı, yarpuz piyazı, at elması turşusu, çelem turşusu.
______________________________________________________________________________________

Giresun Mutfağı / Giresun Cuisine
Fındık, hamsi böreği, çalıçileği çorbası, mendek çorbası, yağlaş, karalahana diblesi, kiraz tuzlusu kavurması, hamsili mısır ekmeği, fasulye turşusu.
______________________________________________________________________________________

Gümüşhane Mutfağı / Gumushana Cuisine
Köme, kuşburnu, dut pekmezi, dut pestili, lemis, haşıl, kanzılı börek, siron.
______________________________________________________________________________________

Hakkari Mutfağı / Hakkari Cuisine
Gulul çorbası, kepaye, jaji, lalepet, duğeba, kiflik.
______________________________________________________________________________________

Hatay Mutfağı / Hatay Cuisine
Kaytaz böreği, taş kadayıf, kereviç, semirsek, kuş gözü.
______________________________________________________________________________________

Iğdır Mutfağı / Igdir Cuisine
Bozbaş yemeği, helise, perzana, helise, cızdık, salmanca, fetir, kaysafa, patlıcan reçeli.
______________________________________________________________________________________

Isparta Mutfağı / İsparta Cuisine
Miyane, sakala sarkan, tapalak, banak, kabine, kuyruğu sulu, samsa, tosmankara, derdimi alan.
______________________________________________________________________________________

İstanbul Mutfağı / İstanbul Cuisine
Kanlıca yoğurdu, Sultanahmet köftesi, uykuluk, badem ezmesi, beyinli Beykoz kebabı.
______________________________________________________________________________________

İzmir Mutfağı / İzmir Cuisine
Kumru, Ayvalık tostu, sura, İzmir köftesi, papaz yahnisi, mücmeri, radika salatası, gerdan tatlısı.
______________________________________________________________________________________

Kahramanmaraş Mutfağı / Kahramanmaras Cuisine
Dövme dondurma, biber, tarhana, leğen çorbası, tirşik çorbası, Maraş paçası, pıtpıt lapası, sömelek, un sucuğu, bastık, çullama, ilende, hapısa, ravanda.
______________________________________________________________________________________

Karabük Mutfağı / Karabuk Cuisine
Kuyu kebabı, bükme, çingene baklavası, göbü, kara mancar, katlaç, malak, perohi, şaptak.
______________________________________________________________________________________

Karaman Mutfağı / Karaman Cuisine
Batırık, bidik, Ermenek helvası,cibe ve ilisıra dolması, kayısı musakka, mıkla, mülükü, paraköfte.
______________________________________________________________________________________

Kars Mutfağı / Kars Cuisine
Bal, kaymak, kaşar, gravyer, herre (un çorbası), hangel, haşıl, feselli, tandırda kaz çekmesi, piti.
______________________________________________________________________________________

Kastamonu Mutfağı / Kasdtamonu Cuisine
Banduma, simit tiridi, köle hamuru, cırık tatlısı, delioğlan sarığı, fincan böreği, haluçga, avuz, şurra
______________________________________________________________________________________

Kayseri Mutfağı / Kayseri Cuisine
Pastırma, sucuk, mantı, pehli, yağbari, pöç, kovalama, üzüm yemeği, fincan ağzı, nevzine, aside.
______________________________________________________________________________________

Kırıkkale Mutfağı / Kirikkale Cuisine
Alazlama, kömbe, külleme, batallaş, çalma, sarığı burma.
______________________________________________________________________________________

Kırklareli Mutfağı / Kirklareli Cuisine
Sulu kaçamak, kuru kaçamak, kaymakçına, külür, plaska, ısırgan otu çorbası, bıldırcın kağıt kebabı,
______________________________________________________________________________________

Kırşehir Mutfağı / Kirsehir Cuisine
Keykef, temal.
______________________________________________________________________________________

Kilis Mutfağı / Kilis Cuisine
Şıhıl mahşe, pekmez, kübbülmüşviyye, talı malhıta, köllük aşı, züngül, belluriye, cennet çamuru, firik pilavı, kibe, mazlum, mıkşi, teşrübe, mayanalı (anasonlu) kahke, haytayla, sucuk hapısası.
______________________________________________________________________________________

Kocaeli Mutfağı / Kocaeli Cuisine
Kandıra yoğurdu, pişmaniye, saray helvası, otur fatma tatlısı, çiğceli kavurma.
______________________________________________________________________________________

Konya Mutfağı / Konya Cuisine
Düğün yemeği, etli ekmek.
______________________________________________________________________________________

Kütahya Mutfağı / Kutahya Cuisine
Cimcik, dolamber böreği, namaz dolması, gökçümen hamursuzu, tosunum, kızılcık çorbası, tekke çorbası, çene çarpan çorbası, kötdür tatlısı.
______________________________________________________________________________________

Malatya Mutfağı / Malatya Cuisine
Kayısı, kağıt kebabı, kınalı ekmek, pileke, taş küllüğü, gurut çorbası, analı-kızlı, kurşun geçmez köftesi, gilgirikli köfte, keloğlan köftesi, zeytinyağlı marul sarması, fasulye yaprağı sarması, kabak çiçeği dolması, soğan dolması, patlıcan dövmesi.
______________________________________________________________________________________

Manisa Mutfağı / Manisa Cuisine
Mesir macunu, Kula güveç kapaması, şekerli pide, otlu pide, Manisa kebabı.
______________________________________________________________________________________

Mardin Mutfağı / Mardin Cuisine
Badem şekeri, ceviz sucuğu, ikbebet (içli köfte), semberuk, irok, kibe, kitel raha, lebeniyye
______________________________________________________________________________________

Mersin Mutfağı / Mersin Cuisine
Cezerye, tantuni, kerebici, zahter.
______________________________________________________________________________________

Muğla Mutfağı / Muğla Cuisine
Ara, dutmeç, çopur, döş dolması, balıklen, çıntar kavurması, ot ekşilemesi, galli patlıcan, ebegümeci kavurması, börülce kavurması, teltorlu börülce, yalankı, üzüm köftesi, ballı kabak, bestel, dülek reçeli.
______________________________________________________________________________________

Muş Mutfağı / Muş Cuisine
Muş köftesi, çorti aşı.
______________________________________________________________________________________

Nevşehir Mutfağı / Nevsehir Cuisine
Düğü, kesme, katma aşı, ağpakla (fasulye, kemikli et), dıvıl, ayva dolması, Nevşehir tavası, sızgıt.
______________________________________________________________________________________

Niğde Mutfağı / Nigde Cuisine
Mangir çorbası, tava, üzüm boranası, ditme, unlu söğürme, papara, cılbır, halveter, kaşık kayganası.
______________________________________________________________________________________

Ordu Mutfağı / Ordu Cuisine
Melocan (diken ucu) kavurması, Sakarca mıhlaması,galdirik kavurması, ısırgan yağlaşı, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması, kabak muhallebisi, pallabye.
______________________________________________________________________________________

Osmaniye Mutfağı / Osmaniye Cuisine
Tirşik (pancar), yer fıstığı, toğgar, çiçcire, etli kömbe.
______________________________________________________________________________________

Rize Mutfağı / Rize Cuisine
Anzer balı, Rize köftesi, Rize simidi, Hamsi çiğirtası, çumur, enişte lokumu, pepçura.
______________________________________________________________________________________

Sakarya Mutfağı / Sakarya Cuisine
Pekmez, yoğurt, ıslama köfte
______________________________________________________________________________________

Samsun Mutfağı / Samsun Cuisine
Samsun pidesi, turşu kavurması, yer pancarı, mısır çorbası, kocakarı gerdanı.
______________________________________________________________________________________

Siirt Mutfağı / Siirt Cuisine
Zivzik narı, Pervari balı, perde pilavı,büryan
______________________________________________________________________________________

Sinop Mutfağı / Sinop Cuisine
Sinop kestanesi, nokul, içli tavas, mamalika.
______________________________________________________________________________________

Sivas Mutfağı / Sivas Cuisine
Sivas kebabı, peskutan çorbası, pezik turşusu.
______________________________________________________________________________________

Şanlıurfa Mutfağı / Şanliurfa Cuisine
İsot, şıllık tatlısı, paliza, bostana, urfa kebabı.
_____________________________________________________________

Şırnak Mutfağı / Sirnak Cuisine
Kutlık, serbıdev, hekeheşandi, şımşıpe, meyre, bırınzer, mahmılatık, fıreydin, suryaz.
______________________________________________________________________________________

Tekirdağ Mutfağı / Tekirdag Cuisine
Tekirdağ köftesi.
______________________________________________________________________________________

Tokat Mutfağı / Tokat Cuisine
Tokat kebabı, bacaklı çorba.
______________________________________________________________________________________

Trabzon Mutfağı / Trabzon Cuisine
Vakfıkebir ekmeği, akçaabat köftesi.
______________________________________________________________________________________

Tunceli Mutfağı / Tuceli Cuisine
Ovacık dağ sarımsağı, Şavak tulum peyniri, Pülümür balı, zerefet, sirekurt, sirepati, kavut, patila.
______________________________________________________________________________________

Uşak Mutfağı / Usak Cuisine
Alacatene, haşhaş sürtmesi, ciğerli bulgur.
______________________________________________________________________________________

Van Mutfağı / Van Cuisine
Otlu peynir, Van balığı (inci kefali), ilitme, senseger.
______________________________________________________________________________________

Yalova Mutfağı / Yalova Cuisine
Yalova köftesi, yaprak pidesi, pavli, luhu şuşkey çirbuli, lalanga, çubiyiş gayi, papa , silohto, paponi.
______________________________________________________________________________________

Yozgat Mutfağı / Yozgat Cuisine
Testi kebabı, arabaşı.
______________________________________________________________________________________

Zonguldak Mutfağı / Zonguldak Cuisine
Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği, Devrek simidi, beyaz baklava, kızılcık, cevizli dolma.
______________________________________________________________________________________


01 Adana   02 Adıyaman   03 Afyon   04 Ağrı   05 Amasya   06 Ankara   07 Antalya   08 Artvin 09 Aydın   10 Balıkesir   11 Bilecik   12 Bingöl   13 Bitlis   14 Bolu   15 Burdur   16 Bursa   17 Çanakkale   18 Çankırı   19 Çorum   20 Denizli   21 Diyarbakır   22 Edirne   23 Elazığ   24 Erzincan   25 Erzurum   26 Eskişehir   27 Gaziantep   28 Giresun   29 Gümüşhane   30 Hakkari   31 Hatay   32 Isparta   33 İçel (Mersin)   34 İstanbul   35 İzmir   36 Kars   37 Kastamonu   38 Kayseri   39 Kırklareli   40 Kırşehir   41 Kocaeli   42 Konya   43 Kütahya - 44 Malatya   45 Manisa   46 K.maraş   47 Mardin   48 Muğla   49 Muş   50 Nevşehir   51 Niğde  52 Ordu   53 Rize   54 Sakarya   55 Samsun   56 Siirt   57 Sinop   58 Sivas  59 Tekirdağ  60 Tokat   61 Trabzon   62 Tunceli   63 Şanlıurfa   64 Uşak   65 Van   66 Yozgat   67 Zonguldak   68 Aksaray   69 Bayburt   70 Karaman   71 Kırıkkale   72 Batman   73 Şırnak   74 Bartın   75 Ardahan   76 Iğdır   77 Yalova   78 Karabük   79 Kilis   80 Osmaniye   81 Düzce

______________________________________________________________________________________

İLLER / PROVINCES  -  BÖLGELER / REGIONS 
_______________________________________________________________________



Kara Deniz Mutfağı / The Black Sea Cuisine  Akdeniz Mutfağı / Mediterranean Cuisine
_________________________________


  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..