Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Kayseri Mutfağı / Kayser Cuisine


Kayseri Köftesi / Kayseri Mealball
Orta Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri olan Kayseri, aynı zamanda çok eski ve tarihi bir yerleşim. Adını, Roma imparatorlarının en önemli unvanlarından biri olan ‘Caesar’ (Sezar-Kayser) sözcüğünden alan kentin tarihi kadar, gelenekleri ve mutfak kültürü de oldukça zengindir. Kayseri denince akla hemen pastırma, sucuk ve mantı gelir. Kayseri’nin tatlıları da birbirinden güzel ve ilginçtir. Ceviz ve tahinle yapılan nevzine ve güllü baklava ilk akla gelen Kayseri tatlılarıdır.

Orta Asya’dan ülkemize gelen mantı ise özel bir yer tutar Kayseri mutfağında. O kadar çok çeşidi vardır ki kimine göre otuzu geçer. En bilinen şekli ise haşlanıp üstüne süzme yoğurt, sulandırılmış salça ve pul biber dökülerek yenenidir. Bunun yanı sıra, fırınlanmışı, çorbası da eksik olmaz sofralardan. Bir kızın mahareti, mantıları bir kaşığa çok sayıda sığdıracak kadar küçük yapmasıyla ölçülür. Kayseri mutfağı zengin ve birbirinden leziz yemekleriyle bölge mutfağının karakteristik özelliklerini taşır.

_________________________________

Kayseri Cuisine 
_________________________________
Kayseri Mantı  ( Ravioli )
Kayseri, one of Central Anatolia’s most beautiful cities, is also an historical settlement. Aside from its bountiful history and tradition, the city that was named after one of the most important Roman Emperors, “Caesar,” has a rich cuisine as well. When one speaks of Kayseri, what immediately comes to mind are its pastrami, soujouk (spicy Turkish sausage) and mantı (a Turkish variant of ravioli). Kayseri’s delicious and unique desserts are also competing with one another.

Nevzine, which is made from walnuts and tahini (sesame paste), and rose baklava are among those desserts that immediately come to mind. Mantı, on the other hand, has a special place in Kayseri cuisine as well. Some even claim that there are over thirty different varieties of mantı. The most well known variety is the mantı that is eaten with a yogurt sauce and a light red sauce over the yogurt with crushed red pepper flakes. The most common type is boiled; however, baked mantı and mantı soup can be found on many tables. A young woman’s capability is measured by the number of mantıs that can fit in a spoon.

İç Anadolu Mutfağı / The Inner Anatolian Cuisine 
Kaynak : İl Kültür ve Turizm
             Berfend BER
             Anadolu Jet Magazin
_________________________________


Güney Doğu Anadolu Mutfağı / Southeastern Anatolian Cuisine   Akdeniz Mutfağı / Mediterranean Cuisine
_________________________________










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..