Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Eskişehir Mutfağı / Eskisehir Cuisine


Haşhaşlı Ekmek /  Poppy Seed Bread
Eskişehir, pek çok hastalığa şifa olan sıcak yeraltı suları bakımından son derece zengin bir şehir. Karasal iklimin hüküm sürdüğü Eskişehir’de yemeklerin iklim koşullarına göre oluşmasının yanı sıra yıllar önce buraya göç eden Balkan, Kırım ve Kafkasyalı göçmenler de yemek kültürlerini kaynaştırarak çeşitliliği arttırmaya katkıda bulunmuşlar.

Eskişehir ilinin nuga ve met helvası en gözde ve meşhur tatlıları. Diğer yemekleri de hatırlayacak olursak; göbeleğe böreği, çiğ börek, haşhaşlı ekmek, tavuk göbete, cantık, mercimekli mantı, bamya çorbası, yufkalı büryan, Çerkes sofrası, bıt-bıtı, haşhaşlı dolama ve bükmesi, sütlü ovmaç ve toyga çorbası, kavurma börek, haside,hoşmerim, kremalı dometes çorbası, patlıcan salatası,turp salatası, su böreği, kabak tatlısı, sarıburma ve Kırım Tatar mutfağından kıygaşayı sayabiliriz. Eskişehir’in içimi en güzel meşhur suyu da Kalabaksuyu’dur.

________________________________

Eskisehir Cuisine 
_________________________________


Eskişehir is a city that is quite rich in terms of warm underground waters, which are able to treat many ailments. Being dominated by an inland climate, Eskişehir has had its cuisine form in accordance with its climate conditions, together with increased variety brought by Balkan, Crimean, and Caucasian immigrants who brought their own gastronomic cultures.

The nougat and met halvah of Eskişehir province is its most favorite and famous dessert. To list its other foremost dishes, we could start with its mushroom pastry, raw savory pastry, poppy seed bread, savory mincemeat pastry, lentil ravioli, okra soup, savory pastry with chicken and rice, Circassian cheese porridge, cracked wheat soup, poppy seed pastry and crepe, dumpling and wheat cream soups with milk, savory pastry with browned meat, sugar pudding, rolled baklava, and a Crimean Tatar dish based on fried dough. The best water one can drink in Eskişehir is its famed Kalabak water.



İç Anadolu Mutfağı / The Inner Anatolian Cuisine 
Kaynak :  İl Kültür ve Turizm
             Berfend BER
             Anadolu Jet Magazin
_________________________________


Güney Doğu Anadolu Mutfağı / Southeastern Anatolian Cuisine   Akdeniz Mutfağı / Mediterranean Cuisine
_________________________________


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..