Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Diyarbakır Mutfağı / Diyarbakir Cuisine


Diyarbakırda yemekler genellikle bol acılı ve yağlıdır. Yörenin geleneksel yemek çeşitlerinde etin özgün bir yeri vardır. Anadolunun çoğu yerinde olduğu gibi yiyecekler kurutularak kışın saklanıp çeşitli yemekler yapılır.

Kışın saklanan yiyeceklerden peynir ve çeşitleri, üzümden yapılan pestil, pekmez etten ise kavurma, sucuk gibi yiyecekler vardır. Diyarbakır bölge mutfağının merkezidir.

Ayvalı Kavurma /Meat, with Quince                 İçli Köfte / Mutton Meatballs

Diyarbakır’ın köklü kültürel geçmişi mutfağına da aynı zenginlikte yansır. Hayvancılığın coğrafyanın uygunluğuna bağlı olarak en eski merkezlerinden biri olan bölgede et yemekleri ve kebaplar yaygındır. Ancak Diyarbakır mutfağını et yemeklerinden ibaret görmek haksızlık olur. Birçok tahıl ve bakliyatın kullanıldığı yöre mutfağında sebze yemekleri de yer tutar. Diyarbakır mutfağı sebzelerin de ötesinde çeşitli meyveleri de farklı biçimde değerlendirip tencere yemeklerinde kullanan bir özellik sunar. Sonbahar ve kış aylarında yapılan ayvalı kavurma Diyarbakır mutfağının bu türdeki özgün değerleri arasındadır. Ünü tüm Türkiye’yi saran kaburga dolması ise yine Diyarbakır’ın lezzet hazinelerindendir. Tatlı denildiğinde ise Diyarbakır burma kadayıfı her zaman baş köşededir.

Meftuneler
Patlıcan Meftunesi, Kabak Meftunesi, Kenger Meftunesi

Dolmalar
Etli eşkili dolma(Sumaklı), Etsiz zeytinyağlı dolma, Kibe Mumbar

Zahire Yemekleri
Bulgur Pilavı, Belluh, İçli Köfte, Lapa, Hıllorik, Pıçık, Sığma, Lebeni (ayranlı çorba), Duzaklı Pilav, Kibe Kudur, Keşkek, Habenisk

Kırsalda Yenen Yemekler
Sörün, Mallez, Mastav



Diyarbakır Cuisine




The deep-rooted cultural past of Diyarbakır reflects upon its cuisine just as richly. Meat-based dishes and kebabs are widespread in the region, which is one of the oldest centers of animal husbandry due to how suitable its land is. However, to view Diyarbakır cuisine consisting solely of meaty dishes would be doing it an injustice. Many grains and legumes are used frequently in the region’s cuisine, in which vegetable dishes occupy a significant place too. 


Burma Kadayıf  (Coiled Shredded wheat Dessert)
Beyond vegetables, in Diyarbakır cuisine, various fruits are used in casseroles in a unique fashion. The quince roast made in fall and winter is among Diyarbakır cuisine’s such distinct treasures, as are its stuffed ribs, which are renowned all over Turkey. As for desserts, Diyarbakır’s “burma kadayıf” (coiled shredded wheat dessert with pistachio filling) rules the table.

Güney Doğu Anadolu Mutfağı -  Southeast Anatolian Cuisine
Kaynak : TGD
             İl Kültür ve Turizm
             Anadolu Jet : Siirt Yemekleri - Diyarbakır Delicacies




Isparta Mutfağı / Isparta  CuisineBurdur Mutfağı / Burdur Cuisine




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..