Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Uşak Mutfağı / Usak Cuisine

Keşkek - 
Yaklaşık M.Ö. 4000’den sonra yerleşik düzenin görüldüğü kentte, kesintisiz yerleşim eski Tunç Çağı’na uzanır. Kent, tarih çağlarından önce Frigya, sonra Lidya hâkimiyeti ve M.Ö. 330’da Büyük İskender’in hâkimiyetine girmiştir. M.Ö. 189’da Roma İmparatorluğu’na, M.S. 395’te ise İmparatorluk’un ikiye ayrılmasıyla Doğu Roma İmparatorluğu egemenliğine geçmiştir.

1071’den sonra yöre Selçuklular ile Bizans arasında değiştirilmiş, 1176’da kesin olarak Selçuklu hâkimiyetine girmiştir. Selçuklu Devleti’nin yıkılmasıyla Germiyan Beyliği’ne, 1429 yılında ise Osmanlı topraklarına katılan Uşak, Kütahya sancağına bağlı bir kaza olmuş, Cumhuriyet döneminde ise 17 Temmuz 1953 yılında il merkezi haline gelmiştir.

Ege ve Orta Anadolu etkisindeki Uşak mutfağı ot-bitki yemeklerinden çok tahıl ve erkeç denilen erkek keçi etine dayanıyor. Ne var ki keçi ormanlara zarar verdiği için bir süre önce üretimi yavaş yavaş durmuş, yerine koyun yetiştiriciliği desteklenmiş.

Keşkek Kazanı / Keşkek Food Boiler
Uşak köylerinde keşkek yapmak başlı başına bir tören. Buğday kabuğundan ayrılıp ezilmesi için taş oyma dibeklerde ağaç tokmaklarla ve davul zurna eşliğinde dört kişi tarafından ritmik hareketle dövülüyor. Tarhana çorbası Uşak'ın en ünlü çorbasıdır. Bunun dışında salatalık yemeği, köpük helva, haşhaşlı ve tahanlı peksimet, cevizli baklava, bükme, kese ayranı, pide, cıbır çorbası ve düğün yemeklerinin vazgeçilmezi keşkek Uşak'ta önemli yemekler arısında.

Doğu Ege'nin neredeyse tamamında ve Anadolu'nun çoğu bölgesinde olduğu gibi burada da et yemeklerinin ağır gelebileceği düşünülür ve son yemek olarak bol ekşili bamya ikram edilir. Uşak'ın bamyasında kurutulmuş dağ eriği vardır. Bamya olsun dağ eriği olsun hem çeşitleri hem de kurutularak kullanılmaları bakımından Uşak'ın geleneksel mutfağına ait değil. Son yıllarda Güney ve Güneydoğu bölgelerinden çok göç aldığı için bu yörelerin mutfak kültürünü de almış ve kendi coğrafyasına uyarlayarak kullanmıştır.
_________________________________

Uşak Cuisine
_________________________________


There are several ancient cities in Uşak. The most important of these are Blandus, Sebaste, and Akmonia. The Clandras Bridge along the Kings’ Way, on the other hand, dates to the Hellenistic period.

Uşak, which was known as “Temenothyrea” during the classical era, is a bridge located in the Inner Aegean Region that ties Western and Central Anatolia to one another.

Settlements in the city started around 4000 BC; however, continuous settlements date back to the early Bronze Age. The city was first under Phrygian rule in prehistoric times, then under that of the Lydians, and later entered the rule of Alexander the Great in 330 BC. It was occupied by the Roman Empire in 189 AD, and when the empire split in 395 AD, it entered the sovereignty of the Eastern Roman Empire.

After 1071, it kept changing hands between the Seljuk and the Byzantines; in 1176, it came to enter Seljuk sovereignty definitively. After the collapse of the Seljuk state, Uşak remained under the control of the Germiyan Beylic, and in 1429 joined the Ottoman Empire as a county of the Kütahya province. In the Republican era, on July 17, 1953, Uşak became a province.


It is the cradle of the cultures of Anatolia.Uşak cuisine which is mostly affected by Aegean and Inner Anatolia regions is based on meat of goat which is called 'erkeç' and cereal.Keşkek is among the most known meals in the villages of Uşak.Its preparation and making is very difficult.Some of the important meals of Uşak: Köpük Helva, Haşhaşlı ve Tahanlı Peksimet, Cıbır Çorbası, Kese Ayranı, Keşkek


Ege Mutfağı / Aegean Cuisine 
Kaynak :
İl ve Kültür Turizm
AnadoluJet
Berfend BER
_________________________________


Güney Doğu Anadolu Mutfağı / Southeastern Anatolian Cuisine   Akdeniz Mutfağı / Mediterranean Cuisine
_________________________________



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..