_________________________________
İlk basılı yemek kitabı
Melceü’t Tabbahin, ( Aşçıların Sığınağı ) Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane hocalarından Mehmet Kamil Efendinin 1844 yılında İstanbul’da taşbasması (lito) olarak basılmış bu eseri, ilk Türkçe yemek kitabı olarak tarihimizde yerini almıştır. Tamamı 132 sahife olan kitap, ... devamı / more
_________________________________
Cibalikapı Balıkçısı / Cibalikapı
Cibalikapı Balıkçısı'nda tam on yıldır denenen ve müdavimlerinin beğenisine sunulan bu enfes ot, meze, ara sıcak, balık, tatlı, likör, vd. tarifleri artık kendi mutfağınıza da taşıyabileceksiniz. Behzat Şahin tüm içtenliğiyle Cibalikapı'nın mutfak sırlarını okurlarına sunuyor. devamı / more
_________________________________
Yazar “Ahmet Yorulmaz” ın son kitabı + DVD Formatında. Ayvalık Yemekleri Belgeseli - İlustrasyonlar ve Fotograflara zengin bir Ayvalık yemek kültürü kitabı -Tarifler kitabı - Yaşayan son mübadillerden size bir miras ... Onları ve yemeklerini yakından tanıyacaksınız.İzleyeceksiniz. devamı / more
_________________________________
_________________________________
Günümüze uyarlanmış 99 Osmanlı yemeği...
"Osmanlı Mutfağı", İstanbul'daki Saray mutfağında ve Saray çevresinde yaşayan, güzel yemeklerden hoşlanan bir seçkinler grubu tarafından 15. yüzyıldan itibaren biçimlendirilmiş bir yemek kültürüdür. Bu kültür, kullanılan malzemeden pişirme yöntemlerine, yemek çeşitlerinden devamı / more
.
Çay kültüründen yola çıkarak Türkiye'yi ve Türk insanını anlatan "Bir Çay Daha Lütfen" kitabının Amerikalı yazarı Katharıne Branıng, Türk çayına bakışınızı değiştirecek. devamı/more
_________________________________
_________________________________