Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Ardahan Mutfağı / Ardahan Cuisine

Tandırda Kaz - Goose  Tandoor
Ardahan İli yaklaşık 3000 yıllık bir geçmişe sahip olup, MS 628 yılında Hazar Türklerinin bir kolu olan Arda Türklerinin eline geçerek Ardahan adını almıştır.

Yörenin yemek kültürü ağırlıklı olarak tahıl, et ve hayvansal ürünlere dayanmaktadır. Tahıl ürünü olarak en çok arpa ile buğday kullanılır. Kaz etinin yörede ayrı bir yeri bulunmaktadır. Yörede et tüketimi oldukça fazladır.Sığır ve ko­yun eti de yaz aylarında taze, kış aylarında da kavurma olarak  tüketîlmektedir. Sebze cinsinden gıda maddelerinin başında ise patates, kuru fasulye ve soğan gelir.

Tandırda Kaz - Goose  Tandoor
Ardahan Yöresel Yemekler
ÇORBALAR
Un çorbası - Kesma Aşı - Höre Aşı - Keleçoş  - Cinar çorbası - Kelemkeşir çorbası - Puşruk Aşı - Ayran Çorbası - Süt Çorbası - Evelik Çorbası - Pışırık Aşı - İşkembe Çorbası

KEBAPLAR
Tandır kebap - Kaçguç - Sac altı kebap - Tandırda Kaz - Köz kebap - Sac kebap - Dolma kebap - Dal kebap - Dil kebap - Mumbar kebap

YEMEKLER
Kaygana - Peynir Eritme - Mısır Papası - Haşil - Gaşo - Könbe - Sinor - Bozbaş - Lalanga - Evelik Sarması
Buglama - Kelle paça - Kuymak - Hasuda - Kurut

TATLILAR
Lokma - Un helvası - Sütlaç - Şekerleme

HAMUR İŞİ
Etli Hengel - Kayıtma - Gevrek - Lokum - Bişi - Feselli - Kete - Mafiş - Kül pağaça - Karnı çırık - Pileki  ekmek - Gaçabur - Erişte - Kesme makarna - Gagala - Gözlük - Katmer
_________________________________

Ardahan Cuisine 
_________________________________


Asia to Anatolia, Ardahan, this strategic location as a transit point between the states in this region, struggles have caused throughout history, and constantly had to change hands. Urartu, Anil Turks, Types of Saka-Scythians, who lived in the region are the major civilizations of the Seljuks and the Ottomans.

In our country, every region has its own characteristics, such as Ardahan'ında these features have a cultural heritage that distinguishes itself with. The last years of the Ottoman Empire, Russian, Armenian and Gürcilerin invaded and who has to live in captivity for years, local people did not compromise their own culture, moved up to that legacy today.

Each area of ​​Anatolia, we see that the unique food culture and taste. This carries on the cultural characteristics of the area's geographical climate. For this reason, Ardahan, 'developed a cuisine based on the agriculture and animal husbandry. Grain is based on meat and animal products. Goose meat has a special place in the region. Vegetables, potatoes, onions and beans are as.





Doğu Anadolu Mutfağı / East Anatolian Cuisine 
Kaynak 
İl kültür ve Turizm:
_________________________________


Karadeniz Mutfağı / The Black Sea Cuisine İstanbul Mutfağı / Istanbul Cuisine
_________________________________




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..