Tarhana Çorba |
Hamura çeşitli maddeler katılarak sacda, yağda, fırında ve tencerede pişirilerek çok sayıda yemek yapılmaktadır. Tava çöreği, yazma çöreği, bükme, gözleme, cızlama, tatar böreği, iri hamur, mantı, pıhtı, çullama bunların başlıcalarıdır. Tarhana, toyga, şaştımaşı, tutmaç, yarma, dene, cümcük gibi çorbalarda ana madde buğday ürünleridir. Yaş ve kuru sebzeler beslenmede ikinci sırayı alır. Hayvani besin tüketimi sınırlıdır.
Kentsel alanlarda hazır yiyecekleri kullanma alışkanlıkları gelişmekle birlikte evde hazırlanan geleneksel yiyeceklerin ucuza gelmesi ile dağıtım ağının hazır yiyecekleri bütün yerleşme birimlerine ulaştıracak düzeyde olmaması da durumu etkilemektedir.
Yaren Güveci, Bütün Et, Mantı, Bazlama, Yağlı gözleme, Katmerli, Tarhana Çorbası ( Un Tarhana- Katıklı Tarhana ),Keşkek, Mıkla, Tutmaç, Bamya, Yumurta Tatlısı, Hoşmerim başlıca yemekleridir..
İç Anadolu Mutfağı / The Inner Anatolian Cuisine
Kaynak : Ankara Valiliği
TGD
İl Kültür ve Turizm
Bayburt Postası- Müge Akgün- Nevin Halıcı yazısı
Nevin Halıcı-Konya Mutfağı
Turkish Cuisine
Anadolu Jet Magazin
Konya Mutfağı - Ovalı
_________________________________
div style="text-align: justify;">
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder