Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


BERFEND BER - MAKALELER




Merhaba,

Tüm canlıların hayati devamlılığında, beslenme önemini hep bilmekteyiz. İnsanlık varoluşundan beri, birçok canlıdan farklı olarak, daha geniş bir beslenme kültürüne sahiptir. Beslenme kültürü her topluluğun içersinde varoluşu ve değişimleriyle sosyal ve toplumsal öneminde, kendilerine ait kültürel kimliklerinin bir parçası olmuştur.

Bugünün dünyasında ülke inanlarının milli yiyecek-içecek alışkanlıkları, küresel birliktelik hızında entegre olarak çeşitlenmiştir. Özellikle doğru beslenme, sağlıklı yaşama bilincinin etkisi; değişik coğrafyalarda yaşayan insanların, süre gelen beslenme alışkanlıklarının, istatistikî olumlu dünya sağlık verileri neticesinde, milli mutfaklarına odaklanılmasını da sağlamıştır.
Hepimizin bildiği gibi, seyahat ettiğimiz her ülkede çeşitli milli mutfak sunumlarıyla karşılaşmamızın nedenlerinden biride budur.

Bizler yiyecek içecek sektörünün gönül dostları olarak, dünyada Çin, Fransız ve Türk mutfağı olarak millileşmiş üç büyük mutfaktan birinin sahibi olmamız nedeniyle üstlendiğimiz misyon lezzetini göz ardı etmemizin mümkün olmadığını bilmekteyiz.

Bu inançla blugumuzda, Ülkemiz ve Dünya yiyecek içecek güncel ortamı için, bir çeşit buluşma, tanışma ve tartışma ortamında daha geniş bir hareket alanını farklılaştırmam tek hedefimdir.

Bu anlamda, bulugumuzun büyümesi, sizlerin çok kapsamlı ilgi ve fikir paylaşımınızın öneminde, yaratılacak fırsat birlikteliğimizde mümkün olacaktır.

Katılımınızı kutlar, haberdar ederek arkadaşlarınızı davet etmenizden dolayı da ayrıca teşekkür ederim. 

" Hoş geldiniz!.. "


Saygılarımla

Berfend BER  -  İstanbul  2011



BENİM MAKALELERİM

______________________________________________________________________

Türk sokak yiyecekleri ile ilgili yapmış bulunduğum araştırmalar neticesinde edindiğim tek gerçek şu; Bu sahibi bulunduğumuz kültür varlığımızın değerini maalesef bizler, hepimiz bilmiyoruz. Hayat yolunda yaşamak için karnımızı doyurmuş, mutfağımızın hep tadına varmış, hep onunla övünerek dağlara sırtımızı yaslamış, gerçeklere gözümüzü kapatmış, yelkenleri fora etmişiz.. Kaderi rüzgarın esintisinde , o ne tarafa, biz oraya... devamı
_______________________________________________________________________


Hz.Mevlana Celaleddin Rumi’nin güzel bir sözü vardır; “ Emek ver, kulak ver, bilgi ver ama sakın boş verme. “ diye…
“ Birkaç gündür sabırla bekliyorum…“
"Servetini, canını, kanını, alın terini, büyük bir tutkuyla, mücadeleyle tümden hayatını bu sektöre vermiş aşçıların... devamı
_______________________________________________________________________

Chef Club başkanı  ne olursa olsun, talihsiz bir değerlendirmeyle talihsiz bir açıklama yapmıştır.
Kayık kuma oturdu… devamı

_______________________________________________________________________

Sanatının alın terinden öptüğüm, tüm “ Aşçılık sanatı “ candan dostlarına, teşekkürler!
“ Gecikmiş tepki “ yazımla, sizlerle fikir ve düşünce zeminin güzelliğinde buluşturabilme mutluluğunu yaşattığınız için, tekrar teşekkür ederim…  devamı

_______________________________________________________________________

Ermeni Soykırımını' inkâr tasarısını "ırkçılık" diye tanımladık,
Bak, Fransa sen bu ayıpla yaşayamazsın dedik.
Sen demokratik ve özgürlükçü bir ülkesin dedik…devamı

_______________________________________________________________________

Gecikmiş Tepki !..
İstanbul 15 Mart 2011 tarihinde “ …ve izledim. Yemekteyiz şefler Antalya “ başlıklı yazımın üzerinden hemen, hemen bir yıl sonra, dernek nezdinde Şefler birliği başkanı ...devamı

_______________________________________________________________________

Şefin yeni sofrası “ Sosyal medya şefler sofrası“
Hepimizin bildiği üzere; şef her gün ekibiyle birlikte mutfağının özel yemek odası bölümündeki masa etrafında toplanır, hem yemek yenilir hem de günlük değerlendirmeleri...devamı


_______________________________________________________________________

İlk Basılı Türkçe Yemek Kitabı -  Melceü’t Tabbahin ( Aşçıların Sığınağı )
Melceü’t Tabbahin, ( Aşçıların Sığınağı ) Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane hocalarından Mehmet Kamil Efendinin 1844 yılında İstanbul’da taşbasması (lito) olarak basılmış bu eseri...devamı


_______________________________________________________________________


Umutlarımızın Yaşanacak süreci Yeni Yıl “ Hoş geldin !..”
Maalesef 2011 yılı finalini; Fransa parlamentosunda küstahça kabul edilen, sözde 1915 olayları ile ilgili ermeni soykırımını inkâr edenlere ceza verilmesini, öngören yasa teklifiyle bitirmekteyiz...devamı


_______________________________________________________________________

Milletlerin tarihinde bazı dönemler vardır ki, belli amaçlara erişebilmek için maddî ve manevî ne kadar kuvvet varsa hepsini bir araya toplamak ve aynı doğrultuya yöneltmek gerekir...devamı 

_______________________________________________________________________

Kararlığımızın destekçisiyiz... İnşallah hep beraber bu haklı tepkimiz neticesinde muvaffak oluruz...1998 yılında İtalya'ya yapılan benzer eylem neticesinde ithalatımızda ciddi bir düşüş ...devamı

_______________________________________________________________________

" Hayatta ‘ne oldum " değil, " ne olacağım " diyeceksin derler …Fransızlar ne olduklarını gördüler ve bunu yasayla tasdik ettiler ...Konuşuruz artık... Onlar öyleydi, böyledi, kendilerini...devamı

_______________________________________________________________________

Bu meselede söz bitmez, sözün bittiği yer yoktur. O kadar çok söylenecek söz var ki... Hem de helâlından... Dudaklarımız arasından dökülen her türlü kelimenin dökülüş manasında ...devamı

_______________________________________________________________________

Yarışmanın orijinal formatının sunulacak izleyici kitlesinin bulunduğu coğrafya ile ilgili analizi yapılmaksızın çekilerek sunulmuş bulunması, sektörümüzün chef veya gastronomi...devamı

_______________________________________________________________________

VE İZLEDİM.. " yemekteyiz şefler Antalya "
Değerli Şeflerim, keşke bu tip programlar banttan değil canlı verilebilse... Mutlak bu formattaki canlı yayınında, tamamen yayın içeriği...devamı

_______________________________________________________________________

YETENEKSİZSİNİZ!..
Türk olmaktan gurur duyuyorum, ülkemi, ülke insanımı seviyorum, yüznumarayı, yıkanmayı, temiz giyinmeyi, Dünya'ya medeniyet öğretici ecdat’ımla sahip olduğum... devamı

_______________________________________________________________________

Sanat, okadar enteresandır ki, tarifi dahi kişiye özeldir, bana göre en basit tarifi, göze, kulağa gönle hoş gelen her şey sanattır...devamı

_______________________________________________________________________

Yüksek öğrenimde, turizm işletmeciliği lisans eğitimi verilmeli mi?
Cevap, hayır. Yazık bu çocuklara, neden mi?
Pek çok üniversitenin web sitelerinde, turizm işletme lisansiyerlerinin iş olanakları; Konaklama işletmeler...devamı

_______________________________________________________________________

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..