Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Türk Sokak Yiyecekleri " Kürt Böreği " / Turkish Street Food " Kürt Borek "


Berfend BER - Börek çeşitliliği ve seyyar börek sokak satıcılarının en fazla görüldüğü illerin ilk sıralamasında  İstanbul ilimiz başı çekmektedir. Bilindiği üzere geçen yıl ABD’de yayımlanan " Food & Wine " dergisinin  dünyada “en iyi sokak yemeği” yenebilecek şehirleri belirleyen araştırması neticesinde  24 şehir içerisinde  İstanbul'u 5.sıraya yerleştirmiştir. Özellikle, kriterlerinden biri olarak; hemen hemen İstanbul'un her noktasında bulunan seyyar satıcıların sattığı börek ve çeşitliliğini dikkate almasıdır. Bilindiği üzere bu bilgiyi sizlere daha önce aktarmıştım.

İstanbul'un bu börek çeşitliliği içerisinde kürt böreği sokak satıcılarını da hemen, hemen bilmeyenimiz yoktur. Çevremdeki herkesin büyük bir beğenisiyle yediği kürt böreğinin tarihi, anlatılanlara göre; Osmanlı dönemine kadar dayanmaktadır. İstanbul, Eminönü çevresini küçüklüğümden beri karış karış arşınlamış bir kişi olarak, bölgenin çarşı  esnafı tarafından da   " hamal böreği " denildiğini çok iyi hatırlamaktayım. Bundan dolayı da doğru olduğunu düşünmekteyim. Osmanlı'nın doğu illerinden İstanbul'a çalışmak için gelen Sarı Mehmet isimli  bir hamallın, hamallık yapmaya gücü yetmeyince bu böreği bir şekilde imal ederek  seyyar satmaya başlar. Beğenilmeye başlayınca börekçi dükkanını da açar. Zamanla bu böreği satın alanlar, satıcısının adını bilmediklerinden " kürt'ün böreği, kürt'ten aldık " gibi söyleyerek,  böreğin  de adını koymuş olurlar.

Çıtır, çıtır onlarcana yufka katlardan oluşan altın sarısı kızartılmış kürt böreği üzerine, pudra şekeri de serpilip yenildiğinde, damaklarda farklı bir lezzetli tada bürünmektedir.
_________________________________


Turkish street Food " Kürt Borek "
_________________________________


Borek are filled pastries, either baked as individual borek, or one large borek and then cut into portions. They are made with thin filo-like pastry and common fillings include cheese and parsley, mincemeat, spinach and potato. They are delicious fresh and are still tasty once they have cooled down later.
_________________________________

_________________________________




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..