Berfend BER - Osmanlı saray mutfağının şerbetli tatlılarından kabak tatlısı, balkabağı, helvacı kabağı ya da kestane kabağı cinsleriyle yapılan herkesce sevilen bir tür tatlı çeşitimizdir. Bal kabağı satın alırken, önceden soyulmuş ve ambalajlı olanları kesinlikle tercih etmeyiniz. Özellikle bal kabağının kabuk rengi, soluk olmayan, canlı renkli ve de sert olanı tercih edilmelidir.
Mineraller açısından mükemmel bir besin kaynağı olan kabak çekirdeklerini atmayınız. İyicene yıkadıktan sonra tuzlayıp fırında kurutup ( ara sıra karıştırarak ) , yiyebilirsiniz. Kabağın çekirdeği B vitamini içerdiği gibi kemik sağlığı ve kan pıhtılaşması için önemli, K vitaminini de bünyesinde barındırmaktadır.
Malzemeler
1 kg bal kabağı ( orta büyüklükte dilimlenerek kesilmiş ) , 600 gr toz şeker, 2 çorba kaşığı su, 100 gr ceviz içi ( iri dövülmüş ), 100 gr süt kaymağı
Yapılışı
Yayvan bir tencereye içerisine kabakları yerleştirin. Kat araları ile üzerine toz sekeri ile suyunu ilave edin. Orta hararette ağzı acık 30-40 dakika süreyle yumuşuncaya kadar pişirin.
Pişen kabakları ılındığında servis tabağına alıp soğutun. Sunumu için üzerini, ceviz ile süsleyip, kaymak ilavesi ile servis edin.
_________________________________
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder