Berfend BER - Bulunduğumuz coğrafyanın gıda malzemeleri ve yemek çeşitliliğinin zenginliğinde, tümden sahiplenerek başladığımız, değişen beslenme alışkanlığımızın farkındayız hepimiz. Uzun yaşamanın sıhhatli beslenmeden geçtiğini artık geleneksel rafine mutfağımızın gerçeğinde de bir şekilde kabullenmeye başladığımız bu günlerde; özellikle sağlıklı beslenme bilinci ve genellikle genç nüfusun farklı tat arayışına yönlenmesi neticesinde,son yıllarda kırmızı ( kapya ) bibere olan ilgisinin, tarım üretiminin artışıyla da bu talebi açıkça gözlenmektedir.
Alternatif sağlık sektöründe önerilen kırmızı (kapya) biberinde bulunan lutein, yaşlılığa bağlı göz hastalıkları riskini azaltmakta ve sinir, mide, salgı bezlerinin çalışmasında faydalı olduğu ve kan basıncını ayarladığı bilgisi bilimsel olarak da ifade edilmektedir.
Böylesi değerli sebzeden yapılmış bulunan yöresel tatlarımızdan " Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası " tarifim ile sizleri baş başa bırakıyorum. Afiyet olsun!..
Tarifi için yukarıdaki resmi tıklayınız...Alternatif sağlık sektöründe önerilen kırmızı (kapya) biberinde bulunan lutein, yaşlılığa bağlı göz hastalıkları riskini azaltmakta ve sinir, mide, salgı bezlerinin çalışmasında faydalı olduğu ve kan basıncını ayarladığı bilgisi bilimsel olarak da ifade edilmektedir.
Böylesi değerli sebzeden yapılmış bulunan yöresel tatlarımızdan " Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası " tarifim ile sizleri baş başa bırakıyorum. Afiyet olsun!..
" Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası " tarifi için yukarıdaki resmi tıklayınız...
Malzemeler
5-6 adet kırmızı ( kapya ) biber,
Sos için; 1 çorba kaşığı sirke, 3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 3 diş sarımsak ( tuz ile dövülmüş )
Yapılışı
Temizlenip ayıklanmış kırmızı biberleri çevirerek köz tenceresinde közleyin. ( tepsiye dizip, arkalı önlü çevirerek fırında da yapabilirsiniz ) Kabuklarını daha kolay soymak üzere; buhar oluşacak kapaklı bir kabın içine alarak, bir süre bekletin.
Sos kabı içerisinde dövülmüş sarımsak, sirke ve sızma zeytin yağını karıştırın.
Kabukları soyulup, boylamasına bölünmüş kırmızı biberleri sunumu için servis tabağına alarak, hazırlanan sos ile karıştırıp, maydanoz ile dekorlayarak servis edin.
Quoted from / Alıntı sahibi
berfend
_________________________________
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder