Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Bolivya Mutfağı / Bolivian Cuisine


Berfend BER - Güney Amerika kıtasının orta kısmında yer alan Bolivya, Güney Amerika kıtasındaki en yoksul ülkelerden birisidir. Bolivya kuzeyinde ve doğusunda Brezilya, güneydoğusunda Paraguay, güneyinde Arjantin, güneybatısında Şili ve batısında Peru ile komşudur. Tropik iklim bölgesinin girişinde yer alan Bolivya'nın yüksek yaylalarında dikkate değer soğuklar; alçak bölgelerinde ise bunaltıcı sıcaklar göze çarpar.


Bolivya Güney Amerika ülkelerinin genelinde olduğu gibi ete dayalı bir mutfak kültürü hakimdir. Genellikle ana yemekleri mutlaka kırmızı et, tavuk veya balıktan oluşur. En yaygın kullanılan et, sığır etidir. Domuz eti kullanımı nadirdir. Kırsal bölgelerde kobay ( cuy ) ve tavşan ( conejo ) tüketilir. Bolivya mutfağında patates  bolca kullanılmaktadır. Hatta Bolivya mutfağını "et ve patates" olarak adlandırabiliriz.  Patatesin değişik çeşitleri, yumurta, siyah fasulye ve sebze karışımları etin yanına garnitür olarak tüketilir. Ayrıca yemekleri bolca baharatlıdır. Meksikalıların salsa sosuna oldukça benzeyen " llajhua " adı verilen  çeşni sosları yemek eşliğinde yenir. Çok lezzetlidir.

Günümüzde Bolivya'da kızarmış tavuk çok popüler bir hızlı yemek yeme şeklidir. Kokusu Bolivya şehirlerinin sokaklarına adeta  nüfus etmiştir.



Bolivya'da diğer  And ülkeleri Peru, Kolombiya ve Ekvador  insanları gibi,  iyi bir kahvaltı ile güne başlayıp, ağırlıklı bir öğle yemeğiyle devam edip, hafif bir akşam yemeği ile günü bitirmeyi  tercih ederler. Genellikle günün öğle yemeği, tüm aile birlikteliğiyle yenir.


Bolivya mutfağı kesinlikle dünyanın en iyi korunmuş sırlarından biridir denilmektedir. Bolivya mutfağından bazı lezzetler:

Pique a lo macho - İri parçalı etlerin ızgarada soğan, domates sosu ve patatesle beraber pişirilmesiyle yapılır.
Silpancho - Şinitzel tarzı bir biftek türü. Pilav ve patatesle servis edilir.
Anticucho - Bir tür et şiş. Patates ve baharatlı mısır sosuyla servis edilir.
Salchipapa -  Bir tür kızarmış sosis.
Salteña - Fırınlanmış et ve patates. Özel acı sosuyla servis edilir.

Bolivya'nın geleneksel alkollü içkisi   " chicha " dır. Mayalanmış mısırdan yapılır.


 Bolivian Cuisine


The cuisine of Bolivia might be called the original "meat and potatoes" -- the latter (locally called papas from the Quechua) were first cultivated by the Inca before spreading throughout the world. The most common meat is beef, though chicken and llama are also easily found. Pork is relatively rare. Deep frying (chicharron) is a common method of cooking all sorts of meat, and fried chicken is a very popular quick dish; at times the smell permeates the streets of Bolivian cities. Guinea pigs (cuy) and rabbits (conejo) are eaten in rural areas. A common condiment served with Bolivian meals is llajhua, a spicy sauce similar to Mexican salsa. 


Yucca
Like the people of the other nations of the Andean highlands such as Peru, Colombia and Ecuador, Bolivians prefer to eat a good breakfast, a massive lunch and a small dinner. As the main meal of the day, lunch is eaten with family whenever possible and often consists of soup, a main dish, and perhaps dessert.
The Bolivian cuisine is definitively one of the best-kept secrets in the world. The most traditional Bolivian dressing is the so called “Yajua” ... Anticucho: is a very thin sliced piece of heart of cow... Chicharron: fried pork pieces, which they usually eat with yucca and potato...
Pique: it is just a mixture of pieces of meet, sausages, French fries, paprika, tomato and onions, all of this with ketchup and mayonnaise on the top.... Charque: charque is a dehydrated meat of Llama...


Bolivia's traditional alcoholic drink is chicha, a whitish, sour brew made from fermented corn and drunk from a hemispherical bowl fashioned from a hollowed gourd (round-bottomed so you can't put it down). It's customary to spill a bit of chicha on the ground before and after drinking it as an offering to Pachamama, the Inca earth godess.

Singani is a grape liquor that's mixed with Sprite or ginger ale with lime garnish to make a cocktail called chuflay. 
There are a number of local beers, the largest being Paceña and its high-end brand Huari. El Inca is a very sweet low-alcohol beer. Orange Cocktails are a popular drink too!


Kaynak  / Source
- Berfend BER
Fotoğraflar / Photos 
Saltysunshine


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..