Berfend BER - Tantuni, ülkemiz Mersin şehrimize ait kebap çeşididir. Türk sokak yiyecekleri arasında yerini almıştır. Önceleri bolca akciğer karıştırılmış et ve kuyruk yağından yapılan tantuni, bugün sadece et ve kuyruk yağından yapılmaktadır. Tantuni eti domates, biber v.s. ile de birlikte pişirilmesi yanlıştır. Tantuninin aslı; eti tamamen ayrı pişirilip, sebze malzemeleri dürüm yapılırken ilave edilir.
Tarifi için resmi tıklayınız.
" Mersin Tantuni " tarfifi için yukarıdaki resmi tıklayınız
Malzemeler
500 gr. kuzu veya dana kuşbaşı et, 50 gr. kuyruk yağı, 2 adet kuru soğan ( piyazlık doğranmış), 3 adet domates ( küp doğranmış), 2 adet sivri biber ( ince kıyılmış), maydanoz ( temizlenip, ayıklanmış ), sumak, kırmızı pul biber, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz ve lavaş ekmeği.
Yapılışı
Eti ve kuyruk yağını ayrı ayrı küçük parçacıklar şeklinde doğrayın. Geniş bir tava içerisinde önce kuyruk yağını eritin sonra, eti ilave ederek karıştırıp, suyunu salıp çekene kadar pişmesi için tavanın kapağını kapatın.
Sumak, kırmızı pul biber, tuz ve zeytinyağı ilavesiyle soğan salatasını hazırlayın.
Suyunun çekmiş ve piştiğinden emin olduğunuz ( eğer dana eti ile hazırlıyorsanız, bir miktar sıcak su ilavesi ile pişirmeye devam ediniz ) tantuni etini çok az bir tereyağı ile kavurup, üzerine kapatılacak lavaş ekmeklerinin yumuşaması için servis öncesi yarım çay bardağı sıcak su ilave edin.
Lavaş ekmeğine sırayla , tantuni eti, soğan salatası domates, yeşil biber ve maydanozu koyup dürüm yapın.
Turkish Cuisine / Kebab - Grilled Photos
" Mersin Tantuni "
" Mersin Tantuni "
2012 - Berfend BER
Türk Mutfağı - Kebap - Izgara Fotoğrafları
" Mersin Tantuni "
" Mersin Tantuni "
2012 - Berfend BER
Quoted from / Alıntı sahibi
berfend
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder