Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Mersin Tantuni


Berfend BER - Tantuni, ülkemiz Mersin şehrimize ait kebap çeşididir. Türk sokak yiyecekleri arasında yerini almıştır. Önceleri bolca akciğer karıştırılmış et ve kuyruk yağından yapılan tantuni, bugün sadece et ve kuyruk yağından yapılmaktadır. Tantuni eti domates, biber v.s. ile de birlikte pişirilmesi yanlıştır. Tantuninin aslı; eti tamamen ayrı pişirilip, sebze  malzemeleri  dürüm yapılırken ilave edilir.

Tarifi için resmi tıklayınız.
" Mersin Tantuni " tarfifi için yukarıdaki resmi tıklayınız


Malzemeler
500 gr. kuzu veya dana kuşbaşı et, 50 gr. kuyruk yağı, 2 adet kuru soğan ( piyazlık doğranmış), 3 adet domates ( küp doğranmış), 2 adet sivri biber ( ince kıyılmış), maydanoz ( temizlenip,  ayıklanmış ), sumak, kırmızı pul biber, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz ve lavaş ekmeği.

Yapılışı
Eti ve kuyruk yağını ayrı ayrı küçük parçacıklar şeklinde doğrayın. Geniş bir tava içerisinde önce kuyruk yağını eritin sonra, eti ilave ederek karıştırıp, suyunu salıp çekene kadar pişmesi için tavanın kapağını kapatın.




Sumak, kırmızı pul biber, tuz ve zeytinyağı ilavesiyle soğan salatasını hazırlayın.

Suyunun çekmiş ve piştiğinden emin olduğunuz ( eğer dana eti ile hazırlıyorsanız, bir miktar sıcak su ilavesi ile pişirmeye devam ediniz ) tantuni etini çok az bir tereyağı ile kavurup, üzerine kapatılacak lavaş ekmeklerinin yumuşaması için servis öncesi yarım çay bardağı sıcak su ilave edin.



Lavaş ekmeğine sırayla , tantuni eti, soğan salatası domates, yeşil biber ve maydanozu  koyup dürüm yapın.

Sıcak olarak ayran ile birlikte servis edin.

Turkish Cuisine  /  Kebab - Grilled Photos
"  Mersin Tantuni   "
2012 - Berfend BER

Türk Mutfağı - Kebap - Izgara Fotoğrafları
" Mersin Tantuni   " 
2012 - Berfend BER


Quoted from / Alıntı sahibi
berfend

www.berfendber.com
_________________________________

_________________________________

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..