Ankara Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce hazırlanan, Ankara coğrafyasının beraberinde getirdiği yaşam biçimleri ve beslenme alışkanlıkları ile toplumsal eğilimlerini yansıtan özgün Ankara Mutfağını tanıtan ve gelecek nesle Ankara'nın kültürel değerlerinin aktarımı için çok değerli bir kaynak olan Ankara Yemekleri kitabı bilindiği üzere daha önce yayınlanmıştı.
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel Ankara Yemekleri Kitabının yayınlanmasıyla;
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel Ankara Yemekleri Kitabının yayınlanmasıyla;
“Ankara yemek kültürü, çok uzun bir geçmişe dayanan tarihsel birikimin sonucu olup, farklı kültürlerin buluştuğu ve kaynaştığı zengin bir mutfak kültürüdür. Ancak; bu zenginliklerimizin farkına varamadığımızı, gizli hazinelerimizi henüz keşfetmeye başladığımızı kabul etmeliyiz. Ankara’nın geleneksel mutfak zenginliğinin kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması sorumluluğu ve görevini yerine getirmekten dolayı da huzur ve mutluluk duyduğumu belirtmeliyim.”demişti.
Ankara Coğrafyasında 5000 yıldan fazla bir zamandır kültürlerin harmanlanarak getirdiği köklü ve gizli hazinelerinden olan Ankara mutfağı ve yemek kitabı 8 bölümden oluşuyor. Ankara yöresi çorbaları, et yemekleri, sebze yemekleri, hamur işleri, pilavları, tatlıları ile salata ve turşularının kayıt altına alındığı Ankara Yemekleri kitabına internet ortamında da artık ulaşabilirsiniz. İzlemek için aşağıdaki linki sadece tıklayınız...
_________________________________
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder