Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Türk Sokak Yiyecekleri " Kumru " / Turkish street Food " Kumru "


Berfend BER - İzmir'e has lezzetlerden " Kumru " sandviçin hamuru, nohut mayası ile hazırlanır. Taş fırında pişirilen kumru sandviçi  ne tuzlu, ne de çok şekerli bir tada sahiptir. 

Ülkemiz sandviç kültürünün yayılmasıyla birlikte önceleri  sade üretilen kumru,  tulum peyniri ile hazırlanan bir sandviçe dönüştü. Kumru, İzmir’de öylesine popüler olmuştu ki bazı pastaneler sandviç üretimini bırakmak zorunda kalmıştı. Özellikle de futbol maçlarının olduğu hafta sonlarında, kumru fırınları fazla mesai yapardı. 

1971 yılında ise kumru bir seyyar satıcının buluşuyla, mangal üzerinde ısıtılıp içine sucuk konarak sıcak sandviç olarak yapıldı. Sıcak kumrunun İzmir’deki ilk adresi de Birinci Kordon’du. Küçük seyyar tezgâhında kumruları mangal ateşinde ısıtıp, içine sucuk ya da salam koymayı akıl eden de “Banki” Erdoğan’dı. Yazın domates dilimleri ile kışın da salça ile tatlandırır kumrularını. Birinci Kordon, akşam üstü gezintisi yapanları ve önünü mesken tuttuğu briç, bezik salonunda oyuna dalanları ile ideal bir satış yeridir “Banki” için. Ama günün erken saatlerinde futbol maçları ve otobüs terminallerinin kalabalığını da değerlendirir. Başlangıçta bir soğuk sandviç olan kumruyu mangalda ısıtarak satmanın sırrı ise bir gün öncesinden kalan kumruları elden çıkartma çabasında yatar.

 Mangalda kumru, yıllar içinde öyle tutulacaktır ki, Çeşme kendisine transfer edecektir onu....

Kaynak : Chronicle Dergisi.
_________________________________

 Turkish street Food " Kumru  "
_________________________________

Kumru is a special kind of sandwich which is served especially in Cesme (spelled as Cheshme) a district of Izmir. Kumru is featuring cheese, sucuk (spelled as sujuk, a spicy sausage) and tomato in basics. Today it is also served with the addition of sausage and salami. It is served with cucomber pickles, hot pickled pepper and along with ketchup and mayonnaise 

The Turkish sandwich “Kumru,” meaning turtledove, gets its name from its turtledove-shaped bread. Once upon a time kumru used to be sold as a plain pastry with gevrek, a ring-shaped pastry product covered in sesame seeds, in traditional bakeries or by street vendors. Kumru as a sandwich was born at the end of the 1950s when Turkey was becoming familiarized with the sandwich. When some kaşar cheese (a yellow cheese made from sheep’s milk), sucuk (garlic-flavored Turkish sausage) and tomato were put into the kumru, it became more and more popular. 

All ingredients must be cooked in a coal-burning pan like oven and the special bread. And also what makes this bread so special is its chickpea sourdough.  More : İzmir Cuisine )

Source : Eat in Izmir
_________________________________

_________________________________




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..