Berfend BER - Türk sokak lezzetleri içerisinde yer alan vazgeçilmez yiyecek çeşidimiz " Lahmacun " yıllar öncesinde seyyar sokak satıcılarıyla daha yoğun görülmekteydi. Bugün ise, kebap restaurantlarının dışında sadece lahmacun satan lahmacun fırınları ile birlikte markalaşmış zincir restaurantlarıyla ülkemizde olduğu gibi Dünyada'da " Türk Sitil Pizza " ( Turkish Style Pizza ) olarak kabul görmüş, bir sokak yiyeceğimizdir. Yakın geçmişte Alman Imbiss (Büfe) pazarında " Top 10 Yemek " yani en güzel 10 yemek listesinde yer almayı başarmıştır.
Lahmacunun tarihi çok eskilere, Babillere kadar dayanır. Doğuya özgü bir yiyecektir ve yaklaşık olarak 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz bölgelerinde sıklıkla tüketilen lahmacun 1960 yıllardan sonra tüm ülkeye yayılmış ve büyük ilgi görmeyi başarmıştır. Ülkemizin her ilinin vazgeçilmez yiyecekleri arasına girmiştir.
Arapça da adı “ lahm ü macin”dir, et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelir. Mayasız hamurdan yapılır ve üzerine kıymayla birlikte çeşitli baharatlar konduğu için pideyi andırır. Mayalı hamurdan yapılmamasının nedeni hamurun kalınlaşmasını engellemektir.
_________________________________
_________________________________
Turkish street Food " Lahmacun "
_________________________________
Lahmacun Crispy, thin-crust pastries topped with finely minced lamb meat, onions and spices. It's traditionally served with stems of parsley, sumac marinated red onions and a slice of lemon.
_________________________________
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder