Türk Yemek Fotoğrafları - Zeytinyağlılar " Zeytinyağlı Bamya " 2012 - Berfend BER
Yaz sebzesi bamya lif oranı yüksek bir besin olarak mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemimize yardımcı olur. İdrar söktürücü ve kabızlığı giderici özelliği bulunan bamya mineraller bakımından da zengin bir sebze türüdür, halsizliğe faydalıdır. Özellikle çiçekleri ezilip, kaynatılarak suyu içildiğinde göğsü rahatlatır ve yumuşatır.
MALZEMELER
500 gr bamya, sap kısımları konik kesilmiş
2 adet kuru soğan, piyazlık doğranmış
4 adet büyük domates, kabukları ayıklanmış, küp doğranmış
5 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Zeytinyağını tencerede kızdırıp piyazlık doğranmış soğan ve diş sarımsakları pembeleştirin. Küp doğranmış domatesleri koyun 2-3 dakika pişirin. Sap kısımları konik biçiminde kesilmiş bamyaları ilave edin. Sıcak suyu ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 25-30 dakika kadar pişirin. Limonun suyu ve toz şekerini ilave ederek ocağın altını kapatın.
Soğuk olarak servisini yapın
Türk Yemek Fotoğrafları - Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bamya, 2012 - Berfend BER
Turkhis Dining photos - Olive Oil Dishes
Okra in Olive Oil , 2012 - Berfend BER
Türk Yemek Fotoğrafları - Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bamya, 2012 - Berfend BER
Turkhis Dining photos - Olive Oil Dishes
Okra in Olive Oil , 2012 - Berfend BER
Quoted from / Alıntı sahibi
berfend
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder