Geleneksel Türk ve Osmanlı Saray Mutfağının en lezzetli ve hazırlanışı ile incelikli en gözde yemeklerinden biridir, Zeytinyağlı Yaprak Sarması... Damakları çatlatabilen bir lezzettir... Özel davetlerin sevilenlerine her daim ikramıdır o... Anne mutfağımızın, sofra kültürümüzün vazgeçilmezidir...
Takdimim, 81 yaşındaki Hacı annemin çocukluğumuzdan itibaren damaklarımızda taht kurmuş olduğu, sevgiyle bezenmiş el emeği lezzetidir... Rabbim canım annemize uzun ömürler nasip etsin, başımızdan eksik etmesin, onun acısını bize yaşattırmasın ..
Tarifi için resmi tıklayınız...
" Zeytinyağlı Yaprak Sarma " tarifi için yukarıdaki resmi tıklayınız.
" Zeytinyağlı Yaprak Sarma " tarifi için yukarıdaki resmi tıklayınız.
Hazırlanışı
Önce soğanı zeytinyag ile birlikte 5 dakika kadar sote edin. Tuzu ilave edin, karıştırın, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler saydamlaşana kadar pişirin, sık sık karıştırın. Seker, çam fıstık, kuru üzüm, tarçın, nane ve 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, pirinç suyunu çekene kadar, arada karıştırarak kısık ateşte pişirin. Ilınmaya bırakın.
Büyük boy bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun ve kaynatın. Yıkanmış yaprakların hepsini birden içine atin. 2-3 dakika kaynatın, kevgire boşaltıp süzdürün. Sarmaya kullanmayacağınız bir yaprağı, yemeğin dibinin tutmasını önlemek için orta boy bir tencerenin altına yayın. Bıçak ile yaprakların sapını kesip atin. Yaprağın mat (parlak olmayan) kısmına iç malzemeyi koyacaksınız, bu kısmı üste gelecek şekilde tabağa yayın. İçine bir tatlı kasığı malzemeden koyun, uzun bir şekilde yayın. Önce tepeyi aşağıya doğru katlayın, sonra iki yanları kapatın) ve aşağıya doru sarin. Sardıkça büyük boy bir tencerenin içine yan yana dizin. Arada boşluk bırakmayın).
Üzerine, yavaşça 1 ,5 su bardağı sıcak suyu dökün. Yavaş ateşte, hemen hemen bütün suyunu çektirene kadar pişirin. Dibinde çok az miktar su kalabilir, ılınmaya bırakıldığında kalan suyu kendi çekecektir. Yeteri kadar soğuduktan sonra, servis tabağına dizin.
Stuffed Vine Leaves in Olive Oil
Filling
1 cup rice, washed and drained
4 medium onions, chopped
1/2 cup extra virgin olive oil
5 tbsp sugar
2 tbsp pine nuts
1 tbsp current
1 tbsp cinnamon
1 tbsp dry mint
1 + 1 1/2 cups hot water
Salt
Fill a large pot half way with water and boil. Add all the leaves in it and boil for about 2-3 minutes. Drain and cut off the stems. The matte (not shiny) side of the leaf is the inside, that's where the filling will go. Grab a leaf and fold the top where the stem was as shown in this . Use a teaspoon to put filling on it. First fold over the top, then the two sides and roll to close it up). Line up all the rolls in the pot side by side tightly, without any holes in between.
Pour in 1 1/2 cup of water from the side of pot. Cook over low heat until most of the water evaporates. Leave a little bit of water at the bottom, it will go away as it's cooling down.
After it cools down, place on a service plate and serve with lemon slices on top. Keep in the fridge.
Türk Yemek Fotoğrafları:
Zeytinyağlı Yaprak Sarma, 2011 - Berfend BER
Turkhis Dining photos
Stuffed Vine Leaves in Olive Oil, 2011 - Berfend BER
.
It's really very complex in this active life to listen news on
YanıtlaSilTelevision, therefore I simply use internet for that purpose, and get the
most recent news.
how to play chords on piano