Cibalikapı Balıkçısı'ndan ot, meze, ara sıcak, balık, salata, ekmek, tatlı, likör ve kahve tarifleri...
" Elinizde tuttuğunuz bu değerli çalışmayı gerçekleştiren Behzat Şahin saygı duyulacak bir iş yapıyor. 'Cibalikapı Balıkçısı' adlı mekânına ayak attığım günden beri fark yaratma gayretinin tanığıyım. Bu kitabı da yıllar süren uzun emekler, araştırmalar sonunda hazırladığını biliyorum.
Hepsinden önemlisi Anadolu'nun çeşitli tatlarının farkında olan ve onların etnik kimliklerine saygı duyan bir arkadaşımız. Yerel tatlardan, tariflerden, mutfak geleneklerinden uluslararası mutfaklara dahil olabilecek malzemeler çıkarması da böyle mümkün olmuş. En azından 'Kaya Koruğu' diye bildiğimiz ottan yapılmış mezeyi, tutucu İstanbul lokanta esnafının direnmesine rağmen hayatımıza sokmuş biri.
Yıllarca bizzat denediği ve tecrübesiyle geliştirdiği lezzet tarifleri artık hizmetinizde.
Kitabındaki tarifleri denediğinizde değişik lezzetleri fark edeceğinizden, okuyacağınız yemek yorumlarından keyif alacağınızdan eminim. Tıpkı Behzat Şahin'in mekânlarına yemeğe gittiğimde, oradan geniş bir memnuniyetle ayrılacağımı önceden bildiğim gibi…
Titizlikle baskıya hazırlanmış, nesli tükenmekte olan üreticilerin röportajlarıyla desteklenmiş, kaliteli fotoğraflarla zenginleştirilmiş bu kitaptaki tariflerin, folklorik ve etnik zenginliklerinin tadını çıkarmanız dileğiyle… "
Selahattin Duman
Cibalikapı Balıkçısı'nda tam on yıldır denenen ve müdavimlerinin beğenisine sunulan bu enfes ot, meze, ara sıcak, balık, tatlı, likör, vd. tarifleri artık kendi mutfağınıza da taşıyabileceksiniz. Behzat Şahin tüm içtenliğiyle Cibalikapı'nın mutfak sırlarını okurlarına sunuyor. Deneyimli şeflerin önerileri ve malzemelerin temin edildiği Türkiye'nin dört bir yanına dağılmış tedarikçileriyle yaptığı söyleşilerle alışılmışın dışında bir yemek kitabına imza atıyor.
Adabörülcesi, Ahtapot Salatası, Balık Pastırması, Cevizli Zeytin Dolması, Eskabeçe, Kopsiya, Cibalikapı Usulü Girit Ezmesi, Marulda Levrek Sarması, Soslu Sardalye, Fenerbalığı Kavurması, İstiridye Mantarlı Bahar Böreği, Lor Peynirli Kabak Çiçeği Dolması, Şarap Soslu Kum Midyesi, Gemici Pilavı, Kâğıtta Levrek, Lagos Şiş, Cibalikapı Tatlısı, Vişne ve Satsuma Likörü, Zeytinli Ekmek...
130'UN ÜZERİNDE LEZİZ TARİF BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLAR EŞLİĞİNDE SUNULUYOR.
Cibalikapı Balıkçısı
Behzat Şahin
İstanbul, 2011 Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Türkçe 291 Sayfa
Cibalikapı Balıkçısı (Rembetiko CD'si Hediyelidir)
Cibalikapı - From A Traditional Istanbul Tavern - Starters, Salads, Fish, Desserts, Liqueurs
Şahin, Behzat
İstanbul, 2011 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
English - 291 pages
with Rembetiko CD. HC.
Enter the kitchen of Cibalikapi Seafood Restaurant and enjoy outstanding Turkish dining.
One of Istanbul’s best traditional taverns, Cibalikapi serves rich and delicious dishes from one of the world’s best and oldest cuisines.
With this cookbook, you can create an authentic Turkish tavern experience: an extended evening of shared food and inspiring conversation fueled by a bottle of raki, Turkey’s national drink.
Soups, salads, hot appetizers, cold appetizers, seafood, meat, desserts and liqueurs; this book features more than 130 recipes from the Turkish menu of internationally-acclaimed Cibalikapi.
Each recipe is illustrated with a beautiful, original colour photograph.
Whether you are a curious newcomer to Turkish tavern food or you are already familiar with it, Cibalikapi Cookbook is an essential addition to your kitchen.
kaynak: kitap, arka kapak
_________________________________
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder