Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Süryani Mutfağı / Assyrian Cuisine


Berfend BER - Süryaniler Ortadoğu’nun kadim halklarından biridir. Süryani kültürü çevresi ile en fazla etkileşim içinde olan kültürlerden birisidir ve Süryani kültürünün zengin birikimi de çevresine duyarsız kalmayan mütevazi halkın kültürüdür. Anadolu’nun güneydoğusundaki bazı şehirlerde bugün yaşamakta olan Süryanilerin mutfak kültürünün en temel malzemesi tahıl ürünleridir. Et ve et ürünleri Hıristiyan kültüründe pek yer bulamadığından dolayı Süryaniler tahıl ağırlıklı beslenmeye özen göstermişlerdir.

Son dönemlerde et ve et ürünlerinin de bu mutfakta hatırı sayılır bir yer edindiğini biliyoruz. Yumurta ve yörenin sade yağ adı verilen yağ türü ile pek çok çeşit Süryani mutfağında yer alabilmiştir.

Humus
Mardin ve çevresi başta olmak üzere Türkiye’nin güneyinde ve doğusunda yaşayan Süryanilerin yerel mutfak kültürleriyle iç içe geçtikleri ve benzer yemeklerle sofralarını bezedikleri bilinmektedir.

Süryani Yemekleri
Hel Hel - Harire- Bumbar Dolması ( Çokat ) - Hasse - Kiliçe - Genedir - Belloğ - Dobo - Kada

Süryani yazar/öğretmen Muzaffer İris

_________________________________


Assyrian Cuisine 
_________________________________

Red Lentil Soup
The Assyrians are one of the ancient peoples of the Middle East. Assyrian culture is one of those most heavily influenced by the surrounding cultures, and is a modest but rich culture of a people with great sensitivity to their surroundings. The cuisine of the Assyrians, who still live in some cities in Southeast Anatolia, is based heavily on grains. As meat and meat products are not predominant in Christian culture, the Assyrians subsist chiefly on grain products.

In recent times, meat and meat products have gained a more noteworthy place in this cuisine. Eggs and clarified butter, common in the region, show up in a great many Assyrian dishes. The cuisine of the Assyrians who live in Southeastern Turkey, and in Mardin in particular, has blended with the local cuisines, and thus have many dishes in common.

Syrian Meals
Hel Hel ( Flour and Pekmez Pudding ) - Harire ( Flour and Pekmez Pudding, II ) - Stuffed Intestines ( Çokat ) - Hasse - Kiliçe ( Christmas/Easter Cookies ) - Genedir ( Bulgur Dumpling Soup ) - Belloğ ( Red Lentil Croquettes ) - Dobo ( Stewed Lamb Roast with Sweet Spices )

Kaynak / Source 
Türk Kültür Vakfı / Turkish Cultural Foundation 
Betül Hiçbezmez 
By ashour rehana - photos
Berfend BER
_________________________________

_________________________________



1 yorum:

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..