Berfend BER - Ülkemiz, Güneydoğu Anadolu bölgesi illerinde günün 24 saatinde tüketilen ciğer kebabının diğer adı da cartlak kebabıdır. Bölgedeki her ilimizin kendine has özelliğinde sahiplendiği ciğer kebabı, yöre mutfağının sokağa taşmış, esnafın çarşı sokak yemeği olarak olmazsa, olmazı olmuştur. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez sabah kahvaltısı olduğu gibi, her mevsim öğlen ve akşam yemek öğünlerinin de aranılanıdır.
Başta İstanbul olmak üzere, büyük şehirlerimizde de sokak yiyeceği olarak yerini almış ciğer kebabı (cartlak kebab) bölgeye has tüketim şekli ile sunulmaktadır. ( Bakınız : Güney Doğu Anadolu Mutfağı )
_________________________________
Turkish street Food " Liver Kebab "
_________________________________Ciger kebab (cartlak kebab) is the main and famous dish of the culinary culture of Southeastern Anatolia. ( Vide : Southeastern Anatolia Cuisine )
_________________________________
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder