Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Fırında Patatesli Yumurta ( Köy Peyniri İle ) / Baked Eggs with Cottega Cheese & Potatoes

Turkish Cuisine / Breakfast & Eggs Photos "  Baked Eggs with Cottega Cheese & Potatoes"
Türk Mutfağı  /  Kahvaltı ve Yumurta  Fotoğrafları "  Fırında Patatesli Yumurta  ( Köy Peyniri İle ) " -

Berfend BER - Orta öğretim  yıllarında okulumun  evimize yakın olması nedeniyle, öğle yemek  tatillerinde hemen hemen her gün, isteğimiz üzerine   anneciğim bize patatesli yumurta hazırlar, kardeşim ile birlikte büyük bir iştahla yer,  hem keyiflenir hem de enerjik olurduk.

O gündür, bu gündür patatesli yumurtayı alışkanlığım da, haftada bir kaç kez yemeyi  hep tercih ediyorum. Özellikle, hafta sonu kahvaltılarının tümden hazır aile birlikteliğinde. Tabi ki genelinde eskisi gibi patateslerin yağda kızartılmasını artık tercih etmiyoruz. Yaşlılıkta, bilinçli tüketim alışkanlığı da diyebilirsiniz. Mutlak, hepinizin de bildiği üzere yağda kızartılan patateslerin hem besin değerini kaybetmesi hem de yağlı oluşu sebebiyle öncelik tercihimiz, doğranmış patateslerin  bir çorba kaşığı zeytinyağı ile harmanlanıp, hatta çeşitli baharatların ilavesi ile birlikte fırında pişirilmesidir.  " Fırında Patatesli Yumurta ( Köy Peyniri İle ) " tarifim  bu anlamda bir örnek tariftir. Afiyet olsun!..

Malzemeler
4 adet yumurta ( Çırpılmış ), 4 adet orta boy patates, 2 adet domates ( Kuşbaşı doğranmış ), 1 çorba kaşığı  zeytinyağı, 200 gr köy peyniri ( Ufalanmış veya ince kıyılmış ), 50 gr eski kaşar veya parmesan peyniri rendesi
1,2 dal maydanoz, Tuz

Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Küçük boy cam fırın tepsi içerisinde zeytinyağı ve tuz ile harmanlayıp  180 derecede, ızgara ayarında ısıtılmış fırının en üst katına koyun. Patatesler pişerken iki üç sefer alt üst yaparak karıştırınız.


Çırpılmış yumurtalar içerisine köy peynirinin yarısını ve bir miktar tuz ilave edip karıştırın. Kızarmış patatesler üzerine yayıp tekrar 6-7 dakika süreyle pişirmek üzere tekrar fırına sürün.


Hafiften katılaşan yumurtalar üzerine önce kuşbaşı doğranıp suyu alınmış domatesleri sonra köy peyniri ile rendelenmiş eski kaşar veya parmesan peynirini serpip,  son kez fırına sürüp 10 dakika süreyle pişirin.


Maydanoz ile süsleyip, sıcak servis yapın.


Turkish Cuisine / Breakfast & Eggs Photos
"  Baked Eggs with Cottega Cheese & Potatoes"
2012 - Berfend BER

Türk Mutfağı  /  Kahvaltı ve Yumurta  Fotoğrafları
"  Fırında Patatesli Yumurta  ( Köy Peyniri İle ) "
2012 - Berfend BER


Quoted from / Alıntı sahibi
berfend

www.berfendber.com
_________________________________

Bread & Pide Recipe SİMİT / SIMIT
_________________________________



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..