Food Photography / Cake Photos - Gıda Fotoğrafçılığı - Kek Fotoğrafları
Lemon Meringue Tea Cakes / Limon bezeli Çay Kek
Damak tadımız ve sunumu uygunluğundaki tarifimdir. Afiyet Olsun!...
Damak tadımız ve sunumu uygunluğundaki tarifimdir. Afiyet Olsun!...
MALZEMELER
Kek için
125 gr ( 1 paket) katı yağ.
4 yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
Bezeler için
4 adet yumurta akı ( sarılarını Limonlu dolgu için ayırın )
200 gr pudra şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı limon suyu
Limonlu dolgu için
1/2 su bardağı limon suyu
1/2 su bardağı şeker
2 yumurta
4 yumurta sarısı
125 gr katı yağ
Keki için; önce yumurta, şeker sonra, eritilip ılındırılmış katı yağ ve limon kabuğu rendesini ilave ederek çırpma kabında çırpın.
Ayrı bir kabda süt ile limon suyunu karıştırın.
Ayrı bir kabda süt ile limon suyunu karıştırın.
Çırpılmış karışım içerisine, elenmiş un ile limonlu sütü azar, azar ilave ederek, karıştırıp en son kabartma tozunu koyarak karışıma iyicene yedirin.
Hazırlanmış kup kek kalıplarına kek hamurunu porsiyonlayarak dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Bezeleri için; yumurta akını sarısından ayırdıktan sonra oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletin.
Fırını 120 derecede önceden ısıtın.
Yumurta akını çırpma kabı içerisine alarak mikserle yumuşak tepeler oluşana kadar çırpmaya başlayın. Azar azar pudra şekerini ve mısır nişastası ile limon koyarak sert tepeler oluşana kadar, mikserin yüksek devrinde iyicene çırpın.
Karışımı, ucuna yıldız şekli takılmış krema sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsiye aralıklarla, sırayla dairesel hareketle konik şeklinde sıkın.
Tepsiyi fırına yerleştirip, 1 saat 30 dakika pişirin. Bezeler tamamen soğuyana kadar fırının içerisinde bırakarak dinlendirin.
Limonlu dolgusu için; çırpma kabında limon suyunu, yumurtaları, şekeri, yumurta sarılarını çırpın
Orta ateşteki tencerede tereyağını eritin. Çırpılmış malzemeyi ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen limonlu dolguyu ayrı bir kaba dökerek soğuması için bekletin. Üzerini streçleyerek buzdolabına kaldırın.
Tüm malzemeyi 3-4 gün müddetle muhafaza edebilirsiniz. Servis için, kup keklere 1 çorba kaşığı limonlu dolgudan döküp, üzerine de bezeyi koyarak sunumunu yapın.
Food Photography / Cake Photos
Gıda Fotoğrafçılığı - Kek Fotoğrafları
Lemon Meringue Tea Cakes / Limon bezeli Çay Kek
_________________________________
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder