Türk Mutfağı - Yemek Fotoğrafları " Kavrulmuş Taze Fasulye Turşusu "
( Kara Deniz Mutfağı ) 2011 - Berfend BER
Tarifi için resmi tıklayınız...
" Kavrulmuş Taze Fasulye Turşusu " tarifi için resmi tıklayınız...
Karadeniz mutfağında turşu ayrı bir öneme sahiptir. Salatalık, biber,lahana,taze fasulye, pazı, kiraz, pancar, paldır, taflan gibi değişik birçok sebze ve meyvenin turşusu yapılır. Amaç sebzeyi muhafaza etme şeklidir.
Yaz aylarında hazırlanıp, kış aylarında tüketilen turşu, yemeklerde gerek çeşni, gerekse bizzat yemeği, kavurması yapılarak tüketilir. Özellikle taze fasulye turşusunun kavurması ve tuzu alınarak diplesi çok yoğun olarak pişirilir.
Yaz aylarında hazırlanıp, kış aylarında tüketilen turşu, yemeklerde gerek çeşni, gerekse bizzat yemeği, kavurması yapılarak tüketilir. Özellikle taze fasulye turşusunun kavurması ve tuzu alınarak diplesi çok yoğun olarak pişirilir.
Tarifi için resmi tıklayınız...
" Kavrulmuş Taze Fasulye Turşusu " tarifi için resmi tıklayınız...
Quoted from / Alıntı sahibi
berfend
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder