Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Grilled Chicken Skewers / Izgara Tavuk Çöp Şiş


Özellikle, tavuk eti alırken ambalajlı olmasına, ambalajın üzerinde üretim yeri, üretim ve paketleme tarihinin yazmasına, normal renk, koku ve görünümde olmasına dikkat edin... Açıkta satılan, ürün bilgileri olmayan, markasız tavukları satıcı tavsiye etse de asla satın almayın.


Öncelikle, çöp şişlerinizi, ızgaraya başlamadan  bir saat öncesi  ıslatınız... Çöp şişleriniz  yanmayacaktır...

Malzemeler
500 gr tavuk goğüsü, kemiksiz, küb seklinde orta boy doğranmis
3 büyük domates, ortadan ikiye kesilmis
5 çarliston biber

Marinat:
1/2 kap yogurt
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
1 dis sarımsak, tuz ile dövülmüş
1 tatlı kaşığı nar suyu veya ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Marinat malzemelerini tavuk parçaları ile karıştırın. Ağzı kapalı bir kabin içersinde bir gece buzdolabında bekletin. Pişirmeden 1 saat önce dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığında  beklettikten sonra 4 adet şişe tavukları eşit şekilde bölerek dizin. ( Tercihe göre aralarına domates ve biberi de dizebilirsiniz )

Fırının ızgarasını veya barbeküyü ısıtın. Şişleri domates (kesilmiş kısmın yukarı gelecek şekilde) ve biberler ile birlikte ızgaraya yerleştirin. Marinati kenarda bekletin. Tavukları toplam 7-8 dakika her tarafını eşit şekilde döndürerek pişirin. Her döndürdüğünüz zaman marinattan fırça ile tavukların üzerine sürün.

Tavuk Şiş Kebabı, pilav üzerinde,, közlenmiş domates ve biber ile birlikte servis yapınız.


Grilled Chicken Skewers 


500 gr chicken breast, boneless, cut in medium sized cubes
3 large tomatoes, cut in halves
5 cubanelle pepper


Marinade:
1/2 cup plain yogurt
1/2 tsp cumin
1 tsp red pepper, powder
1/2 tsp cayenne pepper
1 garlic clove, smashed with salt
1 tsp pomegranate paste
2 tbsp olive oil


Marinate the chicken overnight in the fridge in a container with a lid. Bring the chicken to room temperature one hour before grilling. Divide up the chicken cubes and place on four skewers.

Preheat the barbecue or oven (grill). Place the skewers on the rack along with the peppers, tomato halves (inside up). Keep the marinade aside. Grill the chicken for about 7-8 minutes. Make sure to turn the skewers so that all sides are cooked equally. Every time you turn the chicken, brush with marinade.

Serve the Chicken Kebab on Turkish Pilaf,  roasted tomatoes and Cubanelle peppers (remove the skin).


Turkish Cuisine  /  Kabob - Grilled Photos
"  Grilled Chicken Skewers   "
2011 - Berfend BER

Türk Mutfağı - Kebap - Izgara Fotoğrafları
" Izgara Tavuk Çöp Şiş  " 
2011 - Berfend BER


Quoted from / Alıntı sahibi
berfend

www.berfendber.com
_________________________________

_________________________________

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..