Özellikle, tavuk eti alırken ambalajlı olmasına, ambalajın üzerinde üretim yeri, üretim ve paketleme tarihinin yazmasına, normal renk, koku ve görünümde olmasına dikkat edin... Açıkta satılan, ürün bilgileri olmayan, markasız tavukları satıcı tavsiye etse de asla satın almayın.
Öncelikle, çöp şişlerinizi, ızgaraya başlamadan bir saat öncesi ıslatınız... Çöp şişleriniz yanmayacaktır...
500 gr tavuk goğüsü, kemiksiz, küb seklinde orta boy doğranmis
3 büyük domates, ortadan ikiye kesilmis
5 çarliston biber
Marinat:
1/2 kap yogurt
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
1 dis sarımsak, tuz ile dövülmüş
1 tatlı kaşığı nar suyu veya ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 büyük domates, ortadan ikiye kesilmis
5 çarliston biber
Marinat:
1/2 kap yogurt
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
1 dis sarımsak, tuz ile dövülmüş
1 tatlı kaşığı nar suyu veya ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Marinat malzemelerini tavuk parçaları ile karıştırın. Ağzı kapalı bir kabin içersinde bir gece buzdolabında bekletin. Pişirmeden 1 saat önce dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığında beklettikten sonra 4 adet şişe tavukları eşit şekilde bölerek dizin. ( Tercihe göre aralarına domates ve biberi de dizebilirsiniz )
Fırının ızgarasını veya barbeküyü ısıtın. Şişleri domates (kesilmiş kısmın yukarı gelecek şekilde) ve biberler ile birlikte ızgaraya yerleştirin. Marinati kenarda bekletin. Tavukları toplam 7-8 dakika her tarafını eşit şekilde döndürerek pişirin. Her döndürdüğünüz zaman marinattan fırça ile tavukların üzerine sürün.
Tavuk Şiş Kebabı, pilav üzerinde,, közlenmiş domates ve biber ile birlikte servis yapınız.
Fırının ızgarasını veya barbeküyü ısıtın. Şişleri domates (kesilmiş kısmın yukarı gelecek şekilde) ve biberler ile birlikte ızgaraya yerleştirin. Marinati kenarda bekletin. Tavukları toplam 7-8 dakika her tarafını eşit şekilde döndürerek pişirin. Her döndürdüğünüz zaman marinattan fırça ile tavukların üzerine sürün.
Tavuk Şiş Kebabı, pilav üzerinde,, közlenmiş domates ve biber ile birlikte servis yapınız.
Grilled Chicken Skewers
500 gr chicken breast, boneless, cut in medium sized cubes
3 large tomatoes, cut in halves
5 cubanelle pepper
Marinade:
1/2 cup plain yogurt
1/2 tsp cumin
1 tsp red pepper, powder
1/2 tsp cayenne pepper
1 garlic clove, smashed with salt
1 tsp pomegranate paste
2 tbsp olive oil
Marinate the chicken overnight in the fridge in a container with a lid. Bring the chicken to room temperature one hour before grilling. Divide up the chicken cubes and place on four skewers.
Preheat the barbecue or oven (grill). Place the skewers on the rack along with the peppers, tomato halves (inside up). Keep the marinade aside. Grill the chicken for about 7-8 minutes. Make sure to turn the skewers so that all sides are cooked equally. Every time you turn the chicken, brush with marinade.
Serve the Chicken Kebab on Turkish Pilaf, roasted tomatoes and Cubanelle peppers (remove the skin).
Quoted from / Alıntı sahibi
berfend
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder