Türk mutfağında özel bir yere sahip, Karnıyarık; patlıcan içersine özel kavrularak hazırlanan kıyma ile birleştirilmiştir.
Eggplant (Turkish: patlıcan) has a special place in the Turkish cuisine. It is combined with minced meat in Karnıyarık (Stuffed Eggplants)
MALZEMELER
6 adet orta boy patlıcan
3-4 adet yeşil biber
1 adet domates ( dilimlenmiş )
3-4 adet yeşil biber
1 adet domates ( dilimlenmiş )
½ çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Şeker
Tuz
İç
300 gr. kıyma
½ çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan, küp doğranmış
1 çorba kaşığı domates salçası
2 büyük domates, küp doğranmış
Maydanoz, ince kıyılmış
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
300 gr. kıyma
½ çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan, küp doğranmış
1 çorba kaşığı domates salçası
2 büyük domates, küp doğranmış
Maydanoz, ince kıyılmış
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Patlıcanları yıkayıp sap kısmı kalacak şekilde kabuklarını alaca soyun. Ortadan bıçak dibe değmeyecek şekilde kesip. bol tuzlu sı içersinde suda 30 dakika süreyle bekletin.
Tava içersinde kızdırdığınız sıvı yağla önce küp doğranmış soğanları sote edin, daha sonra kıymayı ekleyip, salçaları, karabiber ve tuzunu koyup kavurun. En son kabukları ayıklanmış, küp doğranmış domatesler ile birlikte rendelenmiş domatesleri ve ince kıyılmış maydanozları ekleyin, karıştırın ve ocağı kapatın.
Sudan çıkartılan patlıcanları sıkıp kızgın yağda kızartın. Tepsiye çizilen yeri üste gelecek şekilde dizin. Kaşık ile orta kısımları açarak ve ezerek çukurlaştırın ve şeker serpin. Kavrulmuş iç harcı pay ederek doldurun. Üzerlerine dilim domates ve boylamasına ortadan ikiye bölünmüş yeşil biberleri dizip, fırın tepsisine 1 su bardağı salçalı sıcak su ilave ederek, 180 derecede ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yemek Fotoğrafları :
Karnıyarık ,2011 - Berfend BER
Dining photos :
Karnıyarık ( Stuffed Eggplants ),2011 - Berfend BER
Quoted from / Alıntı sahibi
berfend
_________________________________
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder