Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Tavuk Etli Ispanak / Chicken Meat and Spinach


Yemek Fotoğrafları  " Tavuk Etli Ispanak " 2011 - Berfend BER
Dining photos  " Chicken Meat and Spinach " 2011 - Berfend BER


Bilindiği üzere , özellikle çocukların sevmediği yiyecekler deyince akla ilk olarak ıspanak gelir. Bunun nedeni ise ıspanağın karmaşık bir tad barındırması ve klasik sunum tarzı. Ispanağın pişirilme lezzeti ve sunumun da çocuklarınızın ıspanağa yaklaşımını pozitif  etkileyip sık,sık sizden pişirmenizi istiyeceği  " Tavuk Etli Ispanak " tarifini takdim ediyorum... Biz sevdirme noktasında, beraberinde faydasını bilgilendirerek başarılı olduk... Afiyet olsun!..

MALZEMELER
1 kg ıspanak
500 gr tavuk göğüs eti
2 adet kuru soğan
1 Adet kırmızı ( kapya ) biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr kaşar peyniri ( 6 dilim)
Karabiber
Köri
Tuz

Beşamel Sos İçin
1/2 süt
2 çorba kaşığı dolusu un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Baharat
Tuz

Ispanağı ayıklayıp iyicene yıkayın ve doğrayın. Önce küp doğranmış kuru soğanı zeytinyağlı tavaya alıp rengi dönene kadar kavurun sonra, ıspanağı, karabiber ve tuzunu ilave ederek hafif ateşte 20 dakika pişirin. Az bir miktar sulu kalsın.

Kızdırılmış diğer bir tava içersinde az bir zeytinyağı ilavesiyle kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs etini köri ve tuzunu serperek 10-15 dakika süreyle kavurun.

    


    


Pişirilmiş Ispanak ve kavrulmuş tavuk göğüs etini yaklaşık altışar eşit parçaya pay ederek, bir cam kâse içersine önce tavuk, sonra silme ıspanakla doldurup, ters çevirerek fırın tepsisine dizin. Üzerlerine dilim kaşar peynirini yuvarlayarak kesip koyun. Kalan kaşar peynirleri rendeleyerek bir kenara koyun. Kalan ıspanağın suyunu da tepsi tabanına yayın.








Beşamel sosu için; bir tencerede zeytinyağı ile unu kavurun. Sütünü ekleyin arzu edilen kıvama gelindiğinde ocağın altını kapatın.

Beşamel sosu kepçe yardımıyla fırın tepsi içersindeki porsiyonlanmış ıspanakların üzerine çarpı şeklinde eşit olarak döküp, kalan rendelenmiş kaşar peynirleri de üzerlerine serpip şeritler halinde doğranmış kapya biberiyle ayrıca dekorlayıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Sıcak servis edin.




Yemek Fotoğrafları : 
Tavuk Etli Ispanak ,2011 - Berfend BER
Dining photos : 
Chicken Meat and Spinach ,2011 - Berfend BER


Quoted from / Alıntı sahibi
berfend



_______________________________________________________________________

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..