ZERDE
-
Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı
Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde "
2011 - Berfend BER
Alıntı
berfend
*www.berfendber.com*
ŞEF AŞÇI ERHAN ŞEKER ve GASTRONOMİ UZMANI HASAN AÇANAL İSPANYA MADRİD' DE
Alambique Mutfak Okulunun davetlisi olarak Madrid'te bulunan,Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Gastronomi Uzmanı Hasan Açanal İzleyenlere, Türk ve Osmanlı Mutfağının günümüze kadar sosyo kültürel gelişimini anlatırken, Şef Aşçı Erhan Şeker'de mutfağımızın çeşitli lezzetlerini öğreterek, hazırlamıştır.
13-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen programda katılımcı İspanyollar, Şef Aşçı Erhan Şeker' in, özellikle yemeklerin yapım sırlarına dikkat çekmesi, ilgiyle izlenerek, beğeni toplamıştır.
Program süresince ;
1.Gün
Vişneli Yaprak Sarma (rollos de hoja de vid con cereza amarga)
Faluzeciye (guisito de carne canela y almendras)
Ayva Tatlısı (postre de membrillo con pasas y nueces)
2.Gün
Hummus (dip de garbanzos con pasta de sésamo)
Zeytinyaglı Kereviz (apio nabo con eneldo)
Közde Patlıcan (caviar de berenjena asada con yogur, aceite de oliva yajo)
Kısır (bulgur con verduritas de temporada, pasta de ají y melaza de granada)
3.Gün
Palamut Pilaki (guiso de bonito)
Pırasa Köftesi (albóndigas de puerro)
Sakızlı Fırın Sütlac (postre de leche con mastic)
Sunumda, öğretilerek hazırlanmıştır.
Photos and source: www.alambique.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
-
Hemen arayın!..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder