"Omlet" Fransızca bir kelimedir. Omlet yemeğinin tarihi Romalılara, Perslere kadar uzandığı söylesende belirsizdir. Sizlere çok pratik ve basit " Peynirli Omlet " tarifini takdim ediyorum. Afiyet Olsun!..
Malzemeler
3 adet yumurta,1 yemek kaşığı zeytinyağı, 100 gr. beyaz peynir
( Genelde ülkemiz peynirlerinin tuzlu olması sebebiyle kesinlikle tuz kullanmayınız. )
Yapılışı
Yumurtaları geniş bir kaseye kırıp, akı ve sarısı birbirine tamamen karışaçak şekilde karıştırın. Rendelenmiş veya çatalla ezilmiş peyniri de ilave ederek, karıştırmaya devam ediniz. Geniş bir tava içerisinde kızdırılmış ve tüm tava yüzeyine dağılmış yağın içerisine, yumurta karışımını boşaltın. Önce spatula ile hafifçe kenarlardan tavanın ortasına doğru karıştırın. Sonra, altı pembeleşmeye başlayınca, tavanın kenarlarına yapışmış omleti spatula ile sıyırarak, arada bir tavayı sallayıp, istenilen pişme kıvamını elde edene kadar pişirmeye devam edin. Sunumu için tabağa alıp çeşitli sebzeler ile birlikte servis edin.
Turkish Cuisine / Breakfast & Eggs Photos
" Cheese Omelette "
2012 - Berfend BER
Türk Mutfağı / Kahvaltı ve Yumurta Fotoğrafları
" Peynirli Omlet "
2012 - Berfend BER
Quoted from / Alıntı sahibi
berfend
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder