Berfend BER - Haşlanmış veya mangalda közlenmiş mısır yaz aylarımızın hele akşam üzeri sahil bandında yürüyorsanız çocukluğumuzun ve bugünün hep vazgeçilmezi olmuştur... Hatta, GDO ( Genetiği Değiştirilmiş Organizma ) endişemize rağmen...
Aslında bu konuda daha kararlı olmalıyız. Tavsiyem organik mısır satın alarak kendimizin pişirmesi en doğrusu, bence. Sokak yiyeceği mısır ve mısır satıcılarına ambargo koymamız, onlarında tarihin sayfalarına geçmesine sebebiyet vermiş olacaktır. Olsun!..
Ölçülü, değerinde beslenerek, sağlıklı yaşamak bilincinde olmalıyız. Gelecek neslimiz, çocuklarımızı bir, bir bu tehlikelerden eğiterek, onları uzak tutmak bir ebebeyin olarak asli görevimiz olmalıdır. Bir şekilde beslenme alışkanlıkları bu yaşlarda disiplin altına alınmalıdır. Özellikle, bu günlerde hemen hemen her yerde rastladığımız, yağ ve çeşitli soslar ile hazırlanan, ithal mısırlardan imalatı yapılan bardak mısırı da ayrı bir tehlike endişesi olarak da görmekteyim. Hem GDO endişesi hem de hazırlanışındaki karışım içeriği nezdinde fazla tüketimi hiç hoş değil. Bardak mısıra çocuğu, genci ve yetişkinin ilgisi çok yüksek. Aliş veriş merkezlerinde gördüğümde, bu ilgi beni adeta çıldırtıyor. Bu patlamış mısır ve mısır gevrekleri içinde geçerlidir.
Anti-Oksidan olarak çok zengin mısır enerji verici karbonhidrat kaynağıdır. Günümüzde doğru yerden tedarik edilerek, doğru bir şekilde hazırlanıp yenildiğinde haşlanmışı, mangalda közlenmişi ve patlamışı v.s. vücudumuz için lifli bir besin olarak çok faydalıdır.
Mısır sokak satıcıları konumuzdan öylesine bahisle nerelere geldik değil mi? Bugün Dünya'da pek çok ürünün başında, mısırın genetiğinin değiştirildiği veya oynandığı kabul görmektedir de ondan... Dolayısıyla yok olmaya başlayan sokak yiyeceklerimizden mısıra bir de çağın bilimi tekmesini atmıştır.
_________________________________
Aslında bu konuda daha kararlı olmalıyız. Tavsiyem organik mısır satın alarak kendimizin pişirmesi en doğrusu, bence. Sokak yiyeceği mısır ve mısır satıcılarına ambargo koymamız, onlarında tarihin sayfalarına geçmesine sebebiyet vermiş olacaktır. Olsun!..
Ölçülü, değerinde beslenerek, sağlıklı yaşamak bilincinde olmalıyız. Gelecek neslimiz, çocuklarımızı bir, bir bu tehlikelerden eğiterek, onları uzak tutmak bir ebebeyin olarak asli görevimiz olmalıdır. Bir şekilde beslenme alışkanlıkları bu yaşlarda disiplin altına alınmalıdır. Özellikle, bu günlerde hemen hemen her yerde rastladığımız, yağ ve çeşitli soslar ile hazırlanan, ithal mısırlardan imalatı yapılan bardak mısırı da ayrı bir tehlike endişesi olarak da görmekteyim. Hem GDO endişesi hem de hazırlanışındaki karışım içeriği nezdinde fazla tüketimi hiç hoş değil. Bardak mısıra çocuğu, genci ve yetişkinin ilgisi çok yüksek. Aliş veriş merkezlerinde gördüğümde, bu ilgi beni adeta çıldırtıyor. Bu patlamış mısır ve mısır gevrekleri içinde geçerlidir.
Anti-Oksidan olarak çok zengin mısır enerji verici karbonhidrat kaynağıdır. Günümüzde doğru yerden tedarik edilerek, doğru bir şekilde hazırlanıp yenildiğinde haşlanmışı, mangalda közlenmişi ve patlamışı v.s. vücudumuz için lifli bir besin olarak çok faydalıdır.
Mısır sokak satıcıları konumuzdan öylesine bahisle nerelere geldik değil mi? Bugün Dünya'da pek çok ürünün başında, mısırın genetiğinin değiştirildiği veya oynandığı kabul görmektedir de ondan... Dolayısıyla yok olmaya başlayan sokak yiyeceklerimizden mısıra bir de çağın bilimi tekmesini atmıştır.
_________________________________
Turkish street Food " Corn "
_________________________________
Corn ( Grilled Corn & Boiled Corn ) , is undoubtedly the most popular street food in Turkey. it is a favorite taste among children.
Corn on the Cob – During the summer, you can find street sellers offering freshly boiled or grilled corn (misir) on the cob. Unless you want it generously sprinkled with salt, make sure to tell the seller in time to go easy on it.
_________________________________
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder