Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Sosisli Kalem Böreği / Pencil Borek with Sausage


Berfend BER - Bazı börekler vardır, gerçekten vazgeçilmezimizdir. Hem pratik hem de aperatif. Öğleden sonra beş çayında sıcacık, lezzetiyle çıtır, çıtır yeni adıyla kalem böreklere, herhalde kimse hayır demez. Aslında benim tek tercihim beyaz peynir ve maydanoz eşliğindeki iç harcı ile olanı olmasına rağmen tarifini takdim ettiğim " Sosisli Kalem Böreği "  lezzet olarak hiç de fena değil. Özellikle hardalının damakta bıraktığı tad bence harika. Afiyet olsun...

Bu arada;  sigara böreği adının sigara içmeye özendirdiği iddiasıyla ’kalem böreği’ olarak değiştirilmesi bir ara göndemimize oturmuş ve internet ortamında yapılan anketlerde   sigara böreğinin yerine ‘kalem böreği’, ’parmak böreği’ ve ’sarma böreği’ adının  kullanılması ön plana çıkmıştı. Sonunda  ’kalem böreği’ olarak değerlendirilmişti. Şahsımın da uygunluğunda, tarifimi bu isimle vermeyi uygun buldum.

Malzemeler
3 Adet hazır böreklik yufka, Sıvı yağ

İç harcı için
250 gr sosis, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet kuru soğan, 1 adet büyük boy domates, 1 çorba kaşığı, domates salçası, 1 çorba kaşığı hardal, karabiber, tuz.

Yapılışı
İç harcı için ; zeytinyağlı tava içerisinde  ince kıyılmış soğan ve  küçük küp şeklinde doğranmış soğanları kavurup önce salçayı sonra küp doğranmış domates, karabiber ve tuzunu  ilave ederek pişirin. Pişen iç harcı ayrı bir kaba alıp hardalı ilave ederek karıştırın.


Sarma için; yufkaları üst üste koyup her yufkadan sekiz eşit üçgen elde edecek şekilde kesin. Yirmi dört üçgeni geniş tarafı önünüze gelecek şekilde üst üste dizin. Bir kase içerisine su koyarak hazırlayın.


Dolu bir tatlı kaşığı  iç harcı üçgen yufkanın geniş kısmına koyup her iki kenarını dıştan içe katlayarak  aşağıdan yukarıya doğru yuvarlayarak sarın. Sivri ucunu,  hazırladığınız kaseye konan su içine batırıp yapıştırın.

Kızartılması : Hazırladığınız kalem börekleri bol kızgın yağ içersinde altın sarısı rengi alana kadar döndürerek yakmadan kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alın.

Çeşitli salatalık sebzelerle dekorlayıp veya hazırlayacağınız soslar eşliğinde servis yapın.


Börek Fotoğrafı :
" Sosisli Kalem Böreği " 2012 - Berfend BER
Borek photos :
 "  Pencil Borek with  Sausage " 2012 - Berfend BER


Quoted from / Alıntı sahibi
berfend



_______________________________________________________________________

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..