Hep bildiğimiz, belki de farklı bulabileceğiniz " Patlıcanlı Makarna " tarifini sizlere takdim ediyorum... Afiyet olsun!..
Malzemeler
1 paket makarna, 2 adet patlıcan, 3 adet domates ( rendelenmiş ), 5 diş sarımsak ( tuzla dövülmüş ), 3 çorba kaşığı sıvıyağ ( 2 çorba kaşığı zeytinyağı + 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ), 1 çorba kaşığı domates salçası, 100 gr. parmesan ya da eski kaşar peyniri rendesi, karabiber, tuz, taze nane
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda bekletin.
Makarnayı tuzlu ve bol suda diri olacak şekilde haşlamaya başlayın.
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda bekletin.
Makarnayı tuzlu ve bol suda diri olacak şekilde haşlamaya başlayın.
Domatesleri rendeleyip, sarımsakları tuzla havanda dövünüz.
Sıvı yağlı kızgın büyük bir yapışmaz tava içerisinde patlıcanları 5-10 dakika süreyle kızarana kadar soteleyin. Salça, rendelenmiş domates ve dövülmüş sarımsakları ilave edin. Azıcık tuz ve karabiberini serperek pişirmeye devam edin.
Sıvı yağlı kızgın büyük bir yapışmaz tava içerisinde patlıcanları 5-10 dakika süreyle kızarana kadar soteleyin. Salça, rendelenmiş domates ve dövülmüş sarımsakları ilave edin. Azıcık tuz ve karabiberini serperek pişirmeye devam edin.
Pişen patlıcanlı sos içerisine, haşlanmış makarnayı tenceresinden, kevgirle azıcık nişastalı suyuyla ( makarna sosu daha kıvamlı ve lezzetli olacaktır. ) birlikte alıp ekleyin. Harmanlayarak veya düzgünce karıştırarak pişirmeye 3-5 dakika süreyle devam edin.
Sunumu için servis tabağına döküp üzerine parmesan ya da eski kaşar peyniri rendesini serpin. Taze nane ile dekorlayarak sıcak servis yapın
Makarna Fotoğrafları:
Patlıcanlı Makarna 2012 - Berfend BER
Pasta photos :
Eggplant Pasta, 2012 - Berfend BER
Quoted from / Alıntı sahibi
berfend
_________________________________
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder