İsmini 1700'lü yıllarda Stockholm’daki “Hasselbacken” restaurantın da sunulması ile aynı adı taşıyan Hasselback Patatesi gösterişli bir aperatifdir. Avrupa mutfaklarında yaygınlaşmasıyla ismi akordiyon patates “Accordion Potatoes” olarak da bilinmektedir. Baharatlı Hasselback Patatesin dışı çıtır, içi ise yumuşak ve yemesi çok lezzetlidir.
Zeytinyağı ile birlikte dövülmüş sarımsak, baharat ve tuz karışımını, öncesinde kesimiyle hazırladığınız patateslere fırça yardımıyla sürüp 210 dereceye ayarlamış yağlı kağıt üzeri tepsiyle fırına atmanız yeterlidir... Pişirilme süresi 45 dakika olup arzu edildiği takdirde patates dilimleri arasına minik tereyağları da ilave edebilirsiniz.
Fırında pişen patateslerin tepsisinde biriken yağlarını, pişme sürecinde iki üç kere daha fırça yardımıyla sürmeniz, neticesinde önemlidir.
Food Photography / Appetizer & Snack Photos
Gıda Fotoğrafçılığı - Meze ve Çerez Fotoğrafları
Hasselback Potatoes
Hasselback Patates
Quoted from / Alıntı sahibi
Seasaltwithfood
www.seasaltwithfood.com
.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder