Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


YEMEK FOTOĞRAFLARI / DINING PHOTOS - ŞAKŞUKA / SAKSUKA (Turkish eggplant)


Ülkemiz, her yöresinin yapılış özelliğinde vazgeçilmez mükkemmel bir lezzetidir " Şakşuka". Genelde soğuk olarak, meze şeklinde yenilmesine rağmen bazı yörelerimiz de özellikle hazırlanış ve sunum farklılığıyla sıcak olarak tüketilmektedir.  Benzerleri ile Fas, Cezayir, ve İsrail yemek  kültüründe de yer alan  Şakşuka'nın adı Tunus dilinde "karışım" anlamına gelmektedir... 

Malzemeler
1 orta boy patlıcan, soyulmuş, küb şeklinde doğranmış
1 büyük patates, soyulmuş, küb şeklinde doğranmış
1 yeşil biber, diğer sebzeler ile aynı boyutta doğranmış
1 kırmızı biber, diğer sebzeler ile aynı boyutta doğranmış
1/2 su bardağı çiçek yağı
 3 yemek kaşığı sızma zeytinyagı
2 diş sarımsak, tuz ile dövülmüş
 3 adet büyük boy domates,kabukları soyulmuş, küb doğranmış
Süsleme
2 diş sarımsak, tuz ile dövülmüş
150 gr Yoğurt
VEYA
1/4  maydonoz doğranmış



Patlıcanları, tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin, avucunuz ile sıkın, kağıt havlu ile kurulayın. 1/2 kap çiçek yağında patates, biberleri ve patlıcanları kızartıp, fazla yağını çekmeleri için kağıt havlu üzerine alın.

Diğer bir orta boy tenverede ezilmiş sarımsağı zeytin yağı ile orta ısıda kavurun. Sarımsağın kokusu çıktığında domatesleri içersine atarak 10 dakika orta  ısıda pişiriniz... Üzerine kızartılmış olan sebzeleri karıştırarak ilave ilave edip ocağın altını kapatınız.(*)

Servis tabağına alıp, üzerine 2 yemek  kaşık zeytinyağını gezdirip maydonoz ile ılık veya soğutarak sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz.

(*) Resimde, kızartılmış sebzeler karıştırılmamış olup dip sos üzeri gibi sunulmuştur...

SAKSUKA ( Turkish Eggplant )


Suppliesle
1 medium size eggplant,peeled, diced 
1 large potato, peeledi diced
1 cubanelle peperi cut in bite size
1 red peperi, cut in bite size
1/2 cup sonflower oil
3 tbsp extra virgin olive oil
 3 medium size tomato, peeled, diced
2 garlic cloves , mashed with salt
Garnish
Yogurt sauce with garlic cloves, mashed with salt
OR
 1/4  parsley, chopped


Soak the eggplants in a salty water for 20 minutes. Squeeze and dry with the paper towel. Pour 1/2 cup of sunflower oil into the pan, fry potato, green pepper and eggplants. Put them on a paper towel to soak extra oil.

Meantime, suttee the mashed garlic with 1 tbsp olive oil on medium heat until the smell of garlic comes out. Pour the tomatoes in it and cook for about 10 minutes on medium heat. Add the fried vegetables in it, cook for another 2-3 minutes.

Place Saksuka in a plate. Pour the rest of the olive oil (2 tbsp) and sprinkle fresh parsley all over it. Serve the dish at room temperature or chilled.


Yemek Fotoğrafları :
 Şakşuka , 2009 - Berfend BER
Dining photos : 
Fried vegatables sauce , 2009 - Berfend BER



Quoted from / Alıntı sahibi
berfend



.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..