Komposto Fotoğrafları " Vişne Komposto " 2012 - Berfend BER
Komposto Fotoğrafları :
Turkish Compote photos " Cherry Compote" 2012 - Berfend BER
MALZEMELER
1 kg taze vişne
2 litre su
3 su bardağı tozşeker
1 limonun suyu ( Daha ekşi olması isteniliyorsa )
Geleneklsel Türk ve Osmanlı Saray mutfağının yemek sonrası, kahveden evvel tenavül ( bir şeyi alma ) olunacak hülviyat ( tatlı yemekler. şekerlemeler) ile meşhur olan kompostolardan " Taze Vişne Komposto " tarifi takdimimdir... Afiyet Olsun!..
MALZEMELER
1 kg taze vişne
2 litre su
3 su bardağı tozşeker
1 limonun suyu ( Daha ekşi olması isteniliyorsa )
Vişnenin ezik ve çürüklerini ayıklayın. Kalan vişneleri sapları ile birlikte iyice yıkayıp süzün. Saplarını ve isteğiniz üzerine çekirdeklerini çıkartın. Geniş bir tencereye tozşeker, su ve limonun suyunu ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. Vişneleri ilave ederek 10-15 dakika daha kaynatıp, ocağın altını ve tencere kapağını kapatıp soğumaya bırakın. İstenildiğinde posası süzülebilir. Daha sonra buzdolabında soğutarak servis yapın.
Komposto Fotoğrafları :
Vişne Komposto, 2012 - Berfend BER
Turkish Compote photos :
Cherry Compote, 2012 - Berfend BER
Quoted from / Alıntı sahibi
berfend
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder