Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Chef Rafet İNCE, His Photos & Recipes - Onions Stuffed with Beef / Etli Soğan Dolması


Food Photography - Turkish Dining Photos " Onions Stuffed  with Beef  "
Gıda Fotoğrafçılığı - Türk Yemek Fotoğrafları " Etli Soğan Dolması "


Milli gururumuz, Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takımlar Direktörü, Değerli Kardeşim Chef Rafet İnce'den " Soğan Dolması " tarifi... Afiyet olsun!..

From our national pride TAFED ( Turkish National Culinary Team ) National Team Director, Valuable brother Chef Rafet İnce “ Onions Stuffed  with Beef “ Turkish recipe. Enjoy!..

Malzemeler
Soğan 6 büyük boy 1350 gram
Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Dereotu 1/4 demet 10 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Limon suyu 3 yemek kaşığı 30 gram


Soğanları baş kısımlarını kes, soy, yıka. Diğer yanda tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat. Soğanları kaynayan suya at hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 15 dakika haşla.
Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt. Pirinci yıka, süz. Soğanların birinden çıkan için, yarısını ince ince kıy. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince doğra.

Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır. Soğanları hazırlanan içle doldur ve tencereye yerleştir. Haşlama suyunu kaynat ve dolmaların üzerine yavaşça gezdir. Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir.

Yumurtayı ayrı bır kapta limon suyu ile iyice çırp. Dolmaları suyun içinden alıp bir fırın tepsisine yerleştir yaklaşık 150 derecelik bır fırında 10dk üstünü kızart. Ve servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir.

Chef Rafet İnce


Food Photography - Turkish Dining Photos  
Gıda Fotoğrafçılığı - Türk Yemek Fotoğrafları


Onions Stuffed  with Beef  
Etli Soğan Dolması

Quoted from / Alıntı sahibi








Chef J.Gugbenger




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..