Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Mondrian Kek / The Mondrian Cake.



Güzel sanatlar iç içe... Görsel doyumsuzluğun ağızlarda lezzete dönüşümü...

Bunun en güzel örneklerinden birini; Dünyaca ünlü soyut resmin öncü ve en başarılı Hollandalı sanatçı Pieter Christian Mondrian'nın yapıtlarından yola çıkılarak sıradışı tasarlanarak, pişirilip sunulmuş " Mondrian kek " ini görebiliriz.


Piet Mondrian’ın 1930 tarihli ‘Kırmızı, Mavi ve Sarı ile Kompozisyon’ adlı tablosunun geometrik formundaki bu kekini; San Francisco’daki Modern Sanat Müzesi (SFMOMA)’nın kafesi ( Blue Bottle Coffee ) Pasta Şefi Caitlin Williams Freeman'nın tasarım ve sanatının lezzetiyle müşterilere sunulmaktadır. Müzenin koleksiyonunda bulunan bazı eserlerin de kek şekline dönüştürülmüş, koleksiyon mönünün içersinde en renklisi ve tercih edileni " Mondrian kek " dir.



Dünyaca ünlü 1872 Hollanda doğumlu Pieter Christiaan Mondriaan, 1944 yılında Amerika- Nwe York' da vefat etmiştir.Mondriaan soyut resimin öncülerindendir. Yapıtlarıyla 20. yüzyıl grafik sanatlarını ve mimarlığı derinden etkilemiştir. Resimleri kendisinden sonra gelen "geometrik soyutlama" akımının habercisi olmuştur. Geometriyi bir resim dili gibi kullanmıştır. Paris yıllarında Pablo Picasso ve George Braque gibi kübizm akımının temsilcilerinden etkilenen Mondriaan, Dünya soyut sanatın öncülerinden olarak görülmektedir.



Piet Mondrian soyut resmin en başarılı sanatçılarından biridir. Soyut çalışmaları insanlığın kullanımındaki pek çok nesnenin tasarıma ilham vermiştir.

The Mondrian Cake.  


Mondrian cake at the rooftop coffee bar of the San Francisco Museum of Modern Art. ( SFMOMA ) The decorative dessert pays homage to Dutch painter Piet Mondrian by (sweetly) emulating his 1930, grid-based, abstract painting, Composition in Red, Blue, and Yellow with vanilla cake, red velvet cake, and chocolate ganache.

Freeman makes artistic desserts at SFMOMA

Freeman, who co-founded Miette Patisserie and Confiserie, now reserves her pastry work for husband James' several Blue Bottle Coffee Co. locations. Occasionally, she ducks into the museum's galleries to jot down ideas in a sketchbook pasted with cutouts from museum catalogs.


Freeman makes one Mondrian cake per day. She bakes a big oblong white cake and smaller yellow, red and blue cakes, and cuts them into long thin shapes. She coats each of the pieces in ganache - a thick, rich covering of cream and dark chocolate - reassembles it all in a long loaf pan, lets it chill overnight, then ganaches the whole thing. Each slice has squares of yellow, blue and yellow interspersed with white squares separated by dark chocolate lines.



 The Mondrian Cake sells for eight bucks a slice at the museum... 
Bon appétit !..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..