Yemek Fotoğrafı : " Kıymalı Bostan Patlıcan " 2009 - Berfend BER
Kökeni Çin’e ve Hindistan’a uzanan ve yıllık bir sebze olan patlıcan sıcak iklimde yetiştirilir.Özellikle Akdeniz ikliminin yaşandığı bölgelerde bilinen bu sebzenin bir çok çeşidi bulunur. Patlıcanların cins farklılığı arasında Bostan, kemer ve oval çeşidi olan patlıcan, koyu veya açık mor renktir. Patlıcanın sağlık açısından, pankreas, ciğer ve mideye faydası vardır. A ve C vitamini ve mineral içerdiği gibi az kalorili bir sebzedir. 100 gram patlıcanda 15 kalori vardır.
Patlıcanların en mükemmel tadı, en çok ızgaralarda veya közlenerek anlaşılmaktadır. Patlıcanın domatesle uyumu çok lezizdir. Bu nedenle " Kıymalı Bostan Patlıcan " tarifimde bol domates kullanmaya gayret ettim. Afiyet olsun!..
Patlıcanların en mükemmel tadı, en çok ızgaralarda veya közlenerek anlaşılmaktadır. Patlıcanın domatesle uyumu çok lezizdir. Bu nedenle " Kıymalı Bostan Patlıcan " tarifimde bol domates kullanmaya gayret ettim. Afiyet olsun!..
" Kıymalı Bostan Patlıcan " tarifi için yukarıdaki resmi tıklayınız.
Yemek Fotoğrafı :
Kıymalı Bostan Patlıcan, 2009 - Berfend BER
Dining photos :
Eggplant with Roasted Ground Beef , 2009 - Berfend BER
Quoted from / Alıntı sahibi
berfend
_______________________________________________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder