International Cuisine - Cake Photos " Cookie " 2011 - Berfend BER
Dünya Mutfağı - Pasta Fotoğrafları " Kurabiye " 2011 - Berfend BER
Sizlere klasik " kurabiye " tarifini takdim ediyorum... Afiyet olsun!..
Tarifi için aşağıdaki resmi tıklayınız
"Cookie / Kurabiye " tarifi için yukarıdaki resmi tıklayınız
Tarifi için aşağıdaki resmi tıklayınız
"Cookie / Kurabiye " tarifi için yukarıdaki resmi tıklayınız
Un ve pudra şekerini eleyin.
Derin bir kab içersinde tereyağı yumurta ve pudra şekerini krema kıvamı gibi, olana kadar yoğurun. Kabartma tozu ve vanilyayı katın. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar da azar, azar ununu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.
Dinlenmiş hamuru merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın, kalp şeklindeki kalıplarla kesip, yağlı kağıdı yayılmış fırın tepsisine sıralayın.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırının orta katında 15-20 dakika süreyle pişirin.
Fırından çıkartıp, soğutup pudra şekerini su ile karıştırarak glazür hazırlayıp, kalbin yarısına sürüp, üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Taneleri süzülmüş reçeli az bir su ilavesiyle koyulaşana kadar kaynatıp, kurabiyelerin üzerine ince sürebilirsiniz
Kalan reçel tanelerini blenderda püre yapıp kurabiyelerin aralarına sürün ve ikişer ikişer yapıştırın.
Veya arzuladığınız şekilde süsleyebilirsiniz..
Taneleri süzülmüş reçeli az bir su ilavesiyle koyulaşana kadar kaynatıp, kurabiyelerin üzerine ince sürebilirsiniz
Kalan reçel tanelerini blenderda püre yapıp kurabiyelerin aralarına sürün ve ikişer ikişer yapıştırın.
Veya arzuladığınız şekilde süsleyebilirsiniz..
Quoted from / Alıntı sahibi
berfend
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder