Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Papua Yeni Gine Mutfağı / Papua New Guinean Cuisine


Berfend BER - Güneydoğu Asya’da, Mercan Denizi ve Güney Pasifik Okyanusu arasında kalan adalar ülkesidir. Endonezya'nın doğusunda yer almaktadır. Papua Yeni Gine ekvatorun yaklaşık 10°altında yer alır. Bu yüzden birbirine yakın iki dönence bölgesinin içerisinde olup, iki mevsim yaşar. Genel olarak sıcak ve nemli bir iklimin tesirindedir. Tropik yağmur ormanlarında tarıma uygun olmayan topraklar üzerinde yaşayan  insanların yakın tarihe kadar neolitik öncesi yaşamı, yavaş da olsa artık değişmektedir. İbanlar 20 yıl kadar önce insan eti yemeyi bırakmış olmalarına rağmen dağlık bölgelerde hala bu geleneğin devam ettiği kabilelerin varlığı söz konusudur. Dünyanın en çeşitli dil konuşulunan ülkesi Papua Yeni Gine’dir. Bölgede 850 den fazla dil konuşulmaktadır..


Kahve, kakao ve karides ülkenin başlıca ihracat ürünleridir. Balık ve deniz ürünleri ile patates çokça tüketilmektedir.

Papua Yeni Gine geleneksel mutfağı çok geniş  yiyecek ve içecek çeşitliliği içersindedir. Taro, kaukau, sago ve domuz (geleneksel şenliklerde toprakta pişirilmiş) gibi kök bitkilere dayanmaktadır. “Mumu” domuz kızartması, tatlı patates, pirinç ve yeşilliği kombine eden geleneksel bir yemektir.  Sığır eti, pişmiş tatlı patates, hindistan cevizi kreması, muz pasta, muz krep tüketilen geleneksel yiyeceklerinin başında gelir.


Papua Yeni Gine tropikal bir iklime sahip olduğundan beslenmede egzotik meyveler geniş yer tutar. Geleneksel meyveleri; Sagu, Taro (Tapioca), Hindistancevizi, Muz, Ananas, Mango, Çarkıfelek, Papaya ve Passion fruit bunlardan sadece bir kısmıdır.

Muli warra" en önemli geleneksel içkileridir.

  Papua New Guinean Cuisine


The staple foods in Papua New Guinea are rice, sago and kau kau which are generally prepared with seafood, Chicken, game, Pork and a large variety of greens. Papua New Guinea’s cuisine is very varied. People from Papua New Guinea prefer abundant dishes and food which is very well cooked. Papuans have three main meals: breakfast, lunch and dinner yet desserts, snacks, traditionalfruits.
The cuisine of Papua New Guinea is based on indigenous ingredients easily gathered from the jungle or cultivated in home gardens. The starchy innards of the sago palm yield a flour suitable for breads and puddings. Pork is a popular meat and is often cooked in a traditional firepit called a mumu. A type of sweet potato called a kaukau is a staple vegetable as are a wide variety of greens and tropical fruits.
 


Kaynak / Source
- Berfend BER
- Wikia

Fotoğraf / Photo
- Wild Png


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..