Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Kanada Mutfağı / Canadian Cuisine


Berfend BER - Kanada, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde yer alan ülkedir. Güneyde ve kuzeybatıda ABD, batıda Büyük Okyanus, doğuda Atlas Okyanusu, kuzeyde Kuzey Kutup Denizi ile çevrilidir. Kanada dünyanın en büyük ikinci ülkesidir. Ülkenin tamamında kışlar soğuk ve yağışlı geçer. Özellikle kuzey kesimler aylarca kar altında kalır. Yazları ise sadece doğu ve batı sahil kesimleri 20°C ve yukarısını görebilmektedir. Ülkede dört değişik mevsim de yaşanmaktadır.

Turna Balığı
Geleneksel Kanada mutfağı, sebze ve tahıldan çok  yerli av eti ve deniz ürünlerine dayanır. Bizon, karibu ve Kanada geyiği, domuz, sığır ve buffalo eti tüketilir. Balık çeşitleri ve haşlanmış veya ızgara ıstakoz ile istiridye tüketimi yaygındır.  Özellikle beyaz balık, göl balığı, turna balığı tercihtir.

İstiridyeler
Kanada’da çok kaliteli peynirler, özellikle de çedar üretilir.

Kanada'da beslenme alışkanlığı, buna bağlı olarak yemek çeşitliliği büyük ölçüde bölgeye göre değişim gösterir. Genel olarak, Kanada mutfağında  kuvvetli İngiliz etkilerini görmek ile birlikte   Amerikan etkileri de  vardır. Ayrıca  Fransız bölgelerinde de  Fransız mutfağının tüm güzellikleriyle karşılaşılır. Fransız bezelye çorbası, tourtières (etli börek), poutine (soslu ve lor peynirli patates kızartması), rapie pie (tüm nişastası alınmış, hamur kıvamında patates rendesiyle kaplanmış bir çeşit etli börek) gibi lezzetler. Ontario ve Waterloo bölgeleri ağırlıklı olarak Alman etkisi,  Kanada'nın Batı illerinde, yine güçlü Alman etkisini görmekle birlikte İngiliz, Ukrayna, İtalyan, İskandinav ve Polonya mutfaklarının  etkilerine sahiptir. Kanada'da  Çin yemekleri taleple geniş bir çeşitlilik içersinde tüketilmektedir.

Putin
Quebec bölgesinde ,putın denilen patatesten yapılan yiyecekleri mevcuttur,kendi yörelerine ait bir peynir türüyle ,et suyu karıştırılarak kaynatılır ve kızartılan patatesin üstüne dökülüp servis edilir.

Kanadalılar günde üç öğün yemek yerler.

Kahvaltıda tahıl ve hamur işlerinin yanında  meyve suyu, çay, kahve, sıcak çikolata içilir.Ayrıca sabah kahvaltılarında yedikleri kendilerine özgü bir reçelleri vardır. Bu reçel Kanada'da yetişen bir çam ağacından elde edilen bir Nepul şuruptur,reçel olarak sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir.

Öğle öğünlerinde  birçok Kanada'lı çorba ya da bir sandviç tercih eder.

Akşam yemeği genellikle bölgeye göre değişim gösterir  ancak domuz, tavuk, deniz ürünleri ya da sığır eti çeşitliliğinde yemeklerden oluşur.

Geleneksel günlere çok önem veren Kanada insanı, böylesi günlerde ziyafet sofrasını da çok özel yemek çeşitleri ile donatıyor. Bu yemekler daha çok "pea soup", "cipaille and sugar pie", "braised rabbit" ve "roast partnige" tır.

Ulusal içecekleri çavdar viskisidir.



  Canadian  Cuisine

Jiggs dinner
In the late 1400's, England and France had fierce battles over who would have the privilege of colonizing Canada. John Cabot, an English explorer, landed in Newfoundland in 1497. It wasn't until 1534 that Jacques Cartier began to explore Canada for France. Just as Canada was split in two, the cuisine of the country was as well.
You can still find a mixture of the colonial influences in many parts of Canada. For instance, the language of most Canadians is English, but when you visit Quebec, the language is still French. This is just one of the many differences you will find in the many regions of Canada.


Traditional Canadian Food ; The foods in Canada differ greatly depending on the region. In general, much of the traditional Canadian cuisine has strong British influences, but there are also American influences as well. These elements fluctuate depending on the season. French regions of Canada have very strong French influences in their foods. The foods commonly found in Canada include wild game and baked foods. Western provinces of Canada have strong German, British, Ukrainian, Italian, Scandinavian and Polish influences in their foods, while the region of Ontario and Waterloo feature a predominantly German influence. There is also a wide variety of Chinese food in Canada. Much like Americans, Canadians have three meals daily and have a breakfast of fruit juice, tea, coffee, hot chocolate, pastries and cold cereal. Lunch is around noon and many Canadians choose to have soup or a sandwich.
Dinner often depends on the region, but it might consist of pork, chicken, seafood or beef. Many Canadians serve gravy with potatoes prepared in a variety of ways.

Beans and toast - This is a simple meal of baked beans served with toasted bread.
Nanaimo bar - This Canadian dessert is named after the city of Nanaimo, British Columbia. It is made up of a layer of wafer crumb and is topped with icing after which it is smothered in chocolate.


Tourtiere
Tourtiere - Originally from Quebec, this meat pie is made of beef, veal or pork.
Figgy duff - This is a pudding found in Newfoundland. It is most often made of flour, sugar, raisins, molasses and butter and is then boiled in a bag.
Butter tarts - These sweets have filling made of eggs, butter and sugar, with pecans and raisins added for additional flavor.
Flipper pie - This is a Canadian meat pie made from the flippers of harp seals.
Oreilles de crisse - This dish is from Quebec and is made of pork jowls that have been deep fried and topped with maple syrup.
Poutine - This Canadian favorite is made up of cheese curds and gravy topped over fries.
Jiggs dinner - This is a very traditional meal. It is made of boiled potatoes, carrots, pickled salt beef, turnip, cabbage, dressing, bread pudding and cooked beef roast, chicken or turkey.
Montreal smoked meat sandwich - This favorite is served with pickles, coleslaw and potato chips.




Caesar - This is a commonly enjoyed cocktail that is made out of clamato juice, Tabasco sauce, Worcestershire sauce and vodka.
Canadian whisky - A whisky made in Canada.
Yukon Jack - This is a whisky based liqueur that is made in Canada.

 


Kaynak  / Source
worldwidewebawards.net
- Berfend BER
Fotoğraf / Photos
- Karma Tshering





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..