Berfend BER - Muhallebiciler ailem ile çocukluğumda sık, sık gittiğimiz, talebelik yıllarımda da ise, uğrak mekanlarımın başında gelirdi. Bilhassa, talebelik yıllarım da arkadaşlarım ile hep birlikte, ekonomik olarak karnımızı doyurduğumuz vazgeçilmez özel yerimizdi. Hele, muhallebiciler de içilen tavuk suyunun lezzeti bambaşka olurdu. Özellikle söğüş tavuk. Üzerine kekik ve kırmızı pul biberini de bastın mı?... Bir de sahanda yumurta... Adam başı dört çeyrek ekmek... Üzerine bir de leziz, bir sütlü tatlı... Keşkül, tavuk göğsü, kazandibi, aşure, fırın sütlaç... Getiiir be ustaa!..
İstanbul cadde ve sokaklarının muhallebicileri günümüzde, varlıklarını halen sürdürmekle birlikte, açıkçası bu günün fiyatları ile dünün fiyatları arasında bir hayli fark var, artık. Yani çok pahalı diyebiliriz... Yakın zamanda yediğim kazandibi, beni 6-7 yaşlarımdaki Saray Muhallebicisi'nin Kasımpaşa'da ki ilk açılmış şubesine aldı, götürdü. Damaklarıma kazınmış o günün aynı tadı ve lezzeti... Gözümü karartım, masadaki aile fertlerimin tank tüfekle yapmış bulundukları tüm saldırıları bertaraf ederek tam tamına dört porsiyonu götürdüm. Hatta, daha da yiyebilirdim. Hatun, gözlerini dikince " dur Berfend " dedim... Eeee, bu yaştan sonra böyle...
_________________________________
Muhallebici -pudding house This concept of "Muhallebici" is one of those great traditions most Turkish people take for granted. This is where some great traditional Turkish desserts are served until late night (well into the morning) and some simple dishes such as Pilav with roast chicken and chicken noodle soup are also served. “Keskul", a traditional pudding made out of an almond base and milk. It's fragrant, rich and often topped with ground pistachios and coconut, you can also add a scoop of sweet cream ice cream on top.
_________________________________
Turkish street Food " Muhallebi - Puding "
__________________________________________________________________
_________________________________
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder