Example 2

Berfend Ber B&B Web siteleri

  • 3
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4
  • 5
    .
  • 4


Dominik Cumhuriyeti Mutfağı / Dominican Republic Cuisine


Berfend BER - Karayipler, Karayip Denizi ile Kuzey Atlas Okyanusu arasında, Haiti'nin doğusunda. Karayipler'deki Hispaniola adasının doğu kısımında yer alır. Bu adanın batı tarafında Haiti bulunur.  Dominik Cumhuriyeti'nde tropikal bir iklim vardır. Dominik Cumhuriyeti, Kristof Kolomb'un 5 Aralık 1492 tarihinde Yeni Kıtaya ilk ayak bastığı yerdir.

Dominikliler, ülkeleri kadar renkli ama bir o kadar sade tatları olan bir yemek kültürüne sahiptir. Kadınlar ülkelerinde bulunan malzemelerle geleneksel yemek yapmaktan gurur duyarlar. Hayvancılık gelişmiş olduğundan kırmızı et tüketilir. Baharat kullanımı gelişmiştir.   Dominik mutfağı bol baharat, soğan, sarımsak kullanımı içermektedir. Ülke mutfağında tüm karayip ülkeleri gibi pirinç ön plandadır ve mısır, bezelye gibi yiyeceklerle beraber pişirilir. Orta ve Güney Amerika mutfakları ile benzerlik gösteren yemek kültürlerinin ana malzemeleri; deniz mahsülleri ( bolca kabuklu deniz ürünü) , pirinç, siyah fasulye, et ve sebzelerdir. Hafif tatlar ve Hindistan cevizli lezzetler geniş yer tutar. Ülkede yemek kültürü bölgeden bölgeye değişiklik göstermekle beraber ana yemekler genelde aynıdır.

Kahvaltıda genellikle peynir, bacon ve yeşil muzla hazırlanan “mangu” servis edilir. Mangu aynı zamanda Dominik mutfağında akşamları da servis edilebilen bir yemektir.

"La Bandera Dominicana,"denilen yemek, günün en önemli öğünü olan öğlen yemeğinde yenir. Pirinç, fasulye, et, sebze ve kızarmış muzdan oluşan bu tabak günün kalan kısmı için bol bol enerji içerir.

Sebze Punch
Diğer popüler yemeklerden biri de İspanyol tarzı yapılan ve pirinç ile servis edilen "Sancocho"dur. Çeşitli kökler, yeşil muz, avokado ve tavuk ya da etten oluşan bu kombinasyon bazen 7 etin karışımı olan Sancocho prieto ile de yapılır. Bu tarifte keçi eti de kullanılabilir. Yabani kekikle beslenen hayvanların etinden yapıldığı için çok güzel bir bir lezzete sahiptir.

Locrio veya Dominik pirinci, İspanyol paellasının bir adaptasyonu olarak safrana benzer bir baharatla çok farklı şekillerde hazırlanabilir.

Samana yakınlarında hindistancevizi ağaçları hem sahil şeridine müthiş bir dekor oluşturur, hem de balıklar için lezzetli bir süt sosu sağlar, buna Pescado con Coco denir. Güney sahili boyunca bulgur, "Quipes"in (içli köfte) veya "Tipili"nin (kısır) ana malzemesi olarak yaygın şekilde kullanılır. Diğer sevilen Dominik lezzetleri; "chicharrones de pollo" (kuşabaşı doğranmış kızarmış tavuk), "yucca cassava" (bir çeşit ekmek), "mofongo" (yeşil muzlu yemek), "pastelitos" (paçanga böreği)

" İyi bir Dominik yemeğinin finali tatlıdır. Şeker kamışı tarlarının her yeri kapladığı ülkede doğal olarak tatlılar genelde şekerden yapılır. Kekler, pudingler, karamel dipli meyvalar ve kremalar en çok yenen tatlılardır. Bunlar; "arroz con leche" (sütlaca benzeyen bir tür tatlı), "flan" (creme brule’nin bir versiyonu), "dulce de leche" (Hindistan cevizli veya meyvalı süt kreması), "dulce de coco" (kalın, tatlı hindistancevizi pestili), tropik şerbetli, makadamialı, hindistancevizli ve romlu dondurmaları, "bizcochos" (üzeri beyaz yumurta kremalı kekler), "frio frios" (meyva şuruplu buz kalıpları) "

Tropikal meyveler de yemek kültürünün önemli bir parçasıdır. Özellikle " Mangu " denilen muz püresi her öğünde hemen, hemen tüketilir.

Kızartılmış Muz
Dominik Cumhuriyeti'nin romu meşhurdur. Bugün Brugal, Bermúdez ve Barcelo, dünyaca ünlü rom markaları haline gelmişler ve dünyanın en iyi romları arasında sayılmaya başlamışlardır. Hatta,  “3B” olarak  Bermudez, Brugal ve Barcelo olarak ifade edilir.

Presidente Birası
Dominik Cumhuriyeti Santo Domingo’da üretilen Presidente birasıyla da ünlüdür.  Hafif bir tadı olan bu pilsen tipi bira yüzde 6 alkol oranına sahiptir ve çok soğuk olarak servis edilir.

Diğer ünlü içeceği " Mamajuana" dır. Mamajuana Dominik Cumhuriyeti’nde geliştirilen mucize bir içecektir. Çeşitli bitkiler, kökler, yapraklar ve rom, cin, şarap bal ve limondan oluşan bu karışım özellikle mide üşütmeleri için bir kür niteliğindedir. Sağlık, cinsel güç ve vücut direncini artırıcı bir iksir olduğuna inanılır ve artık yalnızca Dominikli birkaç aile tarafından üretilmektedir.

Dominik Cumhuriyeti de bulunduğu coğrafi konum ve iklimi dolayısıyla en iyi organik kahve çekirdeklerinin yetiştiği ve dolayısıyla en zengin aromalı kahvenin üretildiği ülkelerden biridir. Dominik Cumhuriyeti’nde kahve ticaretinin geçmişi 250 yıldan daha eskiye dayanmaktadır. Genellikle kahve espresso fincanlarında, şekerli ve sütsüz olarak tüketilir.


 Dominican Republic Cuisine



Flan
The food of the Dominican Republic comes from the influences of many different countries and continents. Spaniards came to Hispaniola in 1492 and their arrival brought many new vegetables, grains and fruits, as well as animals. Additionally, the Spaniards brought the foods that were typical in their world as well as the Mediterranean. 

Since then, other influences from other countries have also made their way into the traditional foods of the Dominican Republic.
Pasta is a main part of much of the food in the Dominican Republic. Many different and exotic ingredients include salted smoked herrings and codfish.

Most of the main food groups can be found in a traditional Dominican meal. A Dominican dish may include seafood, meat, grains, vegetables, dairy products, and fruits.
A common breakfast might include fruit like passion fruit, mangoes, pineapples, papaya, bananas, zapote or jaguar. There is also the traditional mangu that has a savory flavor perfect for starting the day. It is made from mixing taro, cassava and mashed plantains. 


Much in the way that lunch is the main daily meal for Spain, it is in the Dominican Republic as well. Most typically referred to as La Bandera, the meal that is most common is made up of red beans, rice and a meat such as fish, chicken, pork or beef, and a salad.
Dinner is often a light dish that usually consists of a sandwich and a cup of tea or hot chocolate.


Kaynak / Source
- Berfend BER
worldwidewebawards.net
dominikcumhuriyeti.com

Fotoğraf / Photo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  • ZERDE - Gıda fotoğrafçılığı / Geleneksel Tatlı Türk Mutfağı / Tatlı fotoğrafları " Zerde " 2011 - Berfend BER Alıntı berfend *www.berfendber.com*
  • Zerde - Food Photography / Traditional Sweet Turkish Cuisine /Sweet photos " Zerde " 2011 - Berfend BER Quote From berfend *www.berfendber.com*
  • 1 Hemen arayın!..
  • 2 Hemen arayın!..
  • 3 Hemen arayın!..
  • 4 Hemen arayın!..
  • 5 Hemen arayın!..
  • 6 Hemen arayın!..
  • 7 Hemen arayın!..
  • 8 Hemen arayın!..
  • 9 Hemen arayın!..
  • 10 Hemen arayın!..
  • 11 Hemen arayın!..
  • 12 Hemen arayın!..
  • 13 Hemen arayın!..
  • 14 Hemen arayın!..
  • 15 Hemen arayın!..
  • 16 Hemen arayın!..
  • 17 Hemen arayın!..
  • 18 Hemen arayın!..
  • 19 Hemen arayın!..
  • 20 Hemen arayın!..
  • 21 Hemen arayın!..